Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sufinanciranje projekta

Ministarstvo s 2,6 milijuna kuna sudjeluje u realizaciji 17 komunalnih projekata u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ministarsvo
Foto: PR FOTO
28.07.2016.
u 14:22

Ukupna vrijednost projekata iznosi preko 6,8 milijuna kuna od kojih Ministarstvo sufinancira 2,6 milijuna kuna. Ova Vlada je za sufinanciranje projekata unaprjeđenja komunalne infrastrukture osigurala 30 milijuna kuna u odnosu na 6 milijuna kuna koliko je bilo prošle godine.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja u Vladi RH Lovro Kuščević danas je u Vukovaru predstavnicima 17 općina i gradova s područja Vukovarsko-srijemske županije uručio odluke o sufinanciranju projekata unaprjeđenja komunalne infrastrukture.

Ukupna vrijednost projekata iznosi preko 6,8 milijuna kuna od kojih Ministarstvo sufinancira 2,6 milijuna kuna. Ova Vlada je za sufinanciranje projekata unaprjeđenja komunalne infrastrukture osigurala 30 milijuna kuna u odnosu na 6 milijuna kuna koliko je bilo prošle godine. Plan nam je da iduće godine ukupan fond za ove projekte iznosi 100 milijuna kuna. To bi već bio ozbiljniji novac s kojim bi mogli sufinancirati i veće projekte, rekao je Kuščević.

Odluke se dodjeljuju općinama Andrijaševci, Cerna, Drenovci, Gunja, Ivankovo, Jarmina, Lovas, Markušić, Nijemci, Nuštar,Privlaka, Stari Jankovci, Štitar, Vođinci i Vrbanja te gradovima Otok i Vukovar. Popis odobrenih projekata pokazao je i koliko je zapravo komunalna infrastruktura na području Hrvatske neravnomjerno razvijena. Naime, među projektima koje će ministarstvo sufinancirati ima i ilica, parkinga, javnih rasvjeta pa sve do nabavke kosilica. Sredstva su  I Kuščević je ukazao kako Hrvatska nije jednako ravnomjerno razvijena te da je i ovaj program način kako se može osigurati jednaki komunalni standard na području cijele Hrvatske.   

-Najviše novca odlazi u regionalne centre pri čemu male sredine ostaju zapuštene. Kroz ovakav program želimo izjednačiti komunalni standard i na taj način omogućiti da ljudi ostanu tu i živjeti, rekao je Kuščević.

Sredstva za sufinanciranje projekata osigurana su od legalizacije što je, kako je rekao ministar, način rada kako treba i dalje raditi. Prema njegovim riječima 70-ak posto tih sredstava treba se vratiti jedinicama lokalne samouprave kako bi radili dalje na razvijanju svojih zajednica dok bi preostali dio ostao za potrebe rada ministarstva. Maksimalan iznos potpore od strane ministarstva mogao je iznositi 350.000 kuna. Projekt Grada Vukovara izgradnje javne rasvjete u dijelu ulica Dragutina Renarića i Josipa Runjanina je najbolje ocijenjen projekt u cijeloj Hrvatskoj i kao takav je dobio najviše sredstava. Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako ukupna vrijednost projekta iznosi 400.000 kuna, a da su od ministarstva kroz ovaj program dobili 338.000 kuna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije