Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurikularna reforma

Ministarstvo obrazovanja nakon Jokićeva istupa: Pozivamo sve na dijalog i uvažavanje

Jokić Šustar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
24.05.2016.
u 10:09

"Cjelovita kurikularna reforma iznad svih je grupacija i partikularnih interesa", ističu iz Ministarstva.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, na čijem čelu se nalazi ministar Predrag Šustaroglasilo se  priopćenjem o kurikularnoj reformi nakon što je jučer voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić najavio je da su članovi skupine spremni odstupiti ako ministar Predrag Šustar do srijede, ne odbaci zaključke saborskog odbora za znanost među kojima je i onaj da je skupinu potrebno proširiti s desetoro novih članova s različitih područja. 

"Ekspertna radna skupina tijelo je kojem je dolaskom ove vlade povjeren mandat da nakon provedene stručne rasprave doradi prijedloge kurikularnih dokumenata za potrebe javne rasprave te izradi izvješće o provedenoj stručnoj raspravi. Vjerujemo kako će oni to i napraviti poštivajući dogovorene rokove i potvrđujući kontinuitet suradnje obrazovne politike", stoji u priopćenju Ministarstva te dodaju da "nakon  provedene javne rasprave slijedi usklađivanje u nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kurikulumskih dokumenata s očitovanjima zainteresirane javnosti, a u konačnici i recenzijski postupak koji ti dokumenti prije donošenja trebaju proći". 

"Hrvatska se obrazovna politika jasno opredijelila za kurikularni pristup još 2005. godine. Takva je odluka donesena imajući u vidu najvažnije u našem sustavu, a to su učenici. Danas, kada je nakon više od deset godina velik posao u tom smjeru odrađen, na čemu iskreno zahvaljujemo svima koji su tome pridonijeli, nemamo namjeru izgubiti iz vida one od kojih smo krenuli, učenike", pišu iz Ministarstva. 

Zaključuju da je "cjelovita kurikularna reforma iznad svih grupacija i partikularnih interesa". 

"Pozivamo sve dionike na dijalog i uvažavanje, na sve ono što kurikularnom reformom nastojimo postići, a to je nacionalni konsenzus oko sadržaja kurikulumskih dokumenata u Republici Hrvatskoj", zaključuju iz Ministarstva. 

Komentara 11

Avatar Cinco
Cinco
10:43 24.05.2016.

Komunisti ne znaju što je to dijalog, a kamoli uvažavanje. Oni priznaju samo sud svoje partije i ako nije po njihovom onda proganjaju, vrijeđaju, postavljaju ultimatume itd.

OB
obivankenobi
11:45 24.05.2016.

Bez takvih koji postavljaju ultimatume se moze. To je komunisticki stil koji ne prihvaca nista i nikoga osim sebe. To treba rastjerati.

PE
perfa57
12:16 24.05.2016.

"Ustaška" Vlada poziva na dijalog i razumijevanje, a ljevičari na čelu s Joklićem prijete ultimatumom. Zanimljivo u odnosu na percepciju koju u javnosti žele stvoriti lijevi mediji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije