Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propust stručnih službi

Ministarstvo kulture: HND-ov poziv ipak zaprimljen u pisarnici, ali ne i u ministrovu kabinetu

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
03.05.2016.
u 15:00

"Kako poziv nije bio evidentiran u Kabinetu ministra, ministar je na jučerašnji upit novinara je li dobio poziv za konferenciju odgovorio negativno. Izostao je poziv putem službenog e-maila, što je dosad bio uobičajen način komunikacije između HND-a i Ministarstva kulture.

Ministarstvo kulture u utorak je priopćilo da je poziv Hrvatskog novinarskog društva (HND) za sudjelovanje ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na tribini "Problemi medijskih sloboda u Europi" ipak zaprimljen u pisarnici ministarstva, ali ne i u ministrovu kabinetu.

Predsjednik HND-a Saša Leković je na toj tribini održanoj u ponedjeljak u Novinarskom domu rekao da se ministar kulture nije odazvao na njihov poziv, ustvrdivši da se Hasanbegović i nova vlast oglušuju na razgovor o stanju u medijima. Ministar je potom tu tvrdnju opovrgnuo rekavši da HND nije poslao poziv u ministarstvo.

U utorak je, pak, iz Ministarstva kulture poslano priopćenje u kojem stoji da je "spomenuti poziv zaprimljen u pisarnici Ministarstva kulture RH 22. travnja 2016.", ali da "nije zaprimljen i u kabinetu ministra, što je vidljivo u evidencijskoj knjizi".

Ministarstvo: Riječ je o propustu stručnih službi

U priopćenju ističu i da se, iz još neutvrđenih razloga, očigledno dogodio propust stručnih službi Ministarstva kulture.

"Kako poziv nije bio evidentiran u Kabinetu ministra, ministar je na jučerašnji upit novinara je li dobio poziv za konferenciju odgovorio negativno. Izostao je poziv putem službenog e-maila, što je dosad bio uobičajen način komunikacije između HND-a i Ministarstva kulture.

Još jednom naglašavamo da bi se ministar sa zadovoljstvom odazvao pozivu, ali zbog ranije preuzetih obveza službenog puta nije u mogućnosti sudjelovati na konferenciji.

Očekujemo da će organizatori konferencije Ministarstvu kulture dostaviti zaključke rasprave kako bi i ministar kulture dr. sc. Hasanbegović mogao dati svoj doprinos tematici. Ponavljamo kako je ministar spreman odazvati se svakom zahtjevu za službeni razgovor, što potvrđuje i dosadašnja praksa", kažu u ministarstvu.

>> Hasanbegović je dobio poziv za međunarodnu konferenciju o slobodi medija, iako tvrdi da nije

Komentara 35

DU
Deleted user
15:32 03.05.2016.

Daleko najbolji ministar u vladi,kad se sjetis Zlatne-Zilavke-Violc i pijanog kamikaze Sipusa ovaj ministar je ohrabrujhca pojava na politickoj sceni.Ovi bivsi peglali su drzavne kartice za selktivne bocune vina pa djeili lovu podobnima po promilima alkohola kojeg su konzumirali.

DR
draxy
15:20 03.05.2016.

Ovo sigurno nije slučajan propust kao što nije slučajno da nije poslan poziv na službeni e-mail.HND se već duže vrijeme stavio otvoreno u službu onih koji su protiv sadašnje vlasti.

LU
luli
15:29 03.05.2016.

Hdz i Most moraju reagirat na ovo organizirano sramoćenje Hrvatske bez osnova, ovo su diverzije i sabotaže, hnd=Snd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije