Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građevinska za 30 do 45 dana

Ministarstvo graditeljstva izdalo lokacijsku dozvolu za pristupne ceste Pelješkom mostu

pelješki most
28.07.2016.
u 11:19

Vrijednost ukupnih radova pristupnih cesta i Pelješkog mosta sa zaobilaznicom Stona iznosi 450 milijuna eura, a od toga približno 270 milijuna otpada na sam most

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je lokacijsku dozvolu za pristupne ceste Pelješkom mostu, a građevinska dozvola za cjeloviti projekt "Pelješki most" očekuje se za 30 do 45 dana, priopćeno je danas iz tog ministarstva.

Temeljem podnesenog zahtjeva Hrvatskih cesta, Uprava za državne dozvole Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja izdala je lokacijsku dozvolu za dionicu državne ceste DC 414 od Sparagovića do Dola nazvanu „Stonskom zaobilaznicom“, koja predstavlja dio projekta izgradnje Pelješkog mosta, navodi se u priopćenju.

Izdavanjem ove lokacijske dozvole stvoreni su uvjeti za podnošenja zahtijeva za izdavanje građevinske dozvole za cjeloviti projekt "Pelješki most" sa "Stonskom zaobilaznicom", a njezino izdavanje, prema najavljenoj gotovosti projekta Hrvatskih cesta, može se očekivati u sljedećih 30 do 45 dana, dodaje se. Dužina dionice za koju je izdana lokacijska dozvola iznosi 18,1 kilometara i gradit će se u dvije faze koje su opisan u idejnom projektu.

Riječ je o građevinskom dijelu trase ceste koji obuhvaća čvor „Prapratno“, odmorište za putnike i vozače Sparagovići s ukupno 30 parkirnih mjesta za  putnička i teretna vozila te autobuse, projekt unutarnje i vanjske odvodnje, vijadukt „Prapratno“ i podvožnjak u čvoru „Prapratno“, most „Ston“, tunel „Polakovica“ i „Supava“ te niz prolaza i potpornih zidova s rekonstrukcijama ostalih infrastrukturnih objekata.

Vrijednost ukupnih radova pristupnih cesta i Pelješkog mosta sa zaobilaznicom Stona iznosi 450 milijuna eura, a od toga približno 270 milijuna otpada na sam most, stoji u priopćenju ministarstva.

>> Hrvatska i BiH potpisali ugovor o mostu na Savi kod Svilaja i riješile prijepore oko Pelješkog mosta

Komentara 16

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:08 28.07.2016.

Završite više taj most i uvedite vinjete!

Avatar Peterančan
Peterančan
17:28 28.07.2016.

Tolko love za most po kojem bude dnevno išlo 15-16 vozila, a za brzu cestu slovenska granica - Varaždin - Koprivnica - Virovitica - Osijek - srpska granica, po kojem pravcu DNEVNO, svih 365 dana u godini, prođe 25.000 vozila (dvadesetpet tisuća!) ni rijeći. Godinama. Jer nam državnu politiku vode predsjednici mjesnih odbora Metkovića i sl. Pa vi norci i dalje glasujte za takve opcije, dijelite se po stranačkim bojama umjesto po teritorijalnim interesima.

DU
Deleted user
12:35 28.07.2016.

Taman dok izgrade taj most BiH će biti u EU pa će svi ići kroz Neum jer je bliže, a na most će gledati kao na neki spomenik vjerojatno promašene investicije. Još ako se bude plačalo nitko neće ići preko njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije