Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICE IZ SRBIJE

Ministarstvo branitelja: Nismo zaprimili nikakve informacije o optužnicama

Tomo Medved
Patrik Macek/PIXSELL
24.07.2016.
u 19:52

Iz Ministarstva pravosuđa navode da se informacije izrečene uz postupanje Srbije prema hrvatskim državljanima odnose na razdoblje iz 2011.

Ministarstvo branitelja izvijestilo je u nedjelju da tijekom ove godine nisu zaprimili nikakve informacije o mogućim optužnicama odnosno postupanju Srbije prema hrvatskim državljanima protiv kojih se vodi istraga temeljem zakona po kojem se ta država proglasila nadležnom za vođenje postupaka za ratne zločine na teritoriju bivše SFRJ.

 Iz Ministarstva pravosuđa navode da se informacije izrečene uz postupanje Srbije prema hrvatskim državljanima odnose na razdoblje iz 2011., o čemu u Ministarstvu branitelja nema službenih dokumenata.

 Ministarstvo branitelja stoga je od nadležnih institucija RH zatražilo potpune informacije o možebitnom postupanju protiv hrvatskih branitelja te će i nadalje kroz međuresornu suradnju ustrajati na poduzimanju svih potrebnih radnji i aktivnosti u skladu sa zakonom, a u cilju zaštite integriteta i dostojanstva hrvatskih branitelja i vrijednosti Domovinskog rata, stoji u priopćenju tog ministarstva.

>>Na srpskom popisu nalaze se 44 hrvatska branitelja

Komentara 5

CI
cinbenik
14:52 25.07.2016.

Nista ovaj nije zaprimijo niti ima pojma o cemu......HDZe stozeri,satori,plinske boce ...........sve to miruje,a nikada vise problema za branitelje sa ovom nazor cirkus nenarodnom vöadom i trilateralnom presednicom podjela i raseljavanja Hrvata.....Napravise ustupke Srbima,tipicno za HDZe lazno domoljublje i nikom nista....HDZe branitelji,crkva.....svi zadovoljni,a Hrvatska se raspada po svim savovima.....Jednakopravnost za sve Hrvate i politicare,njima je nepoznanica.

Avatar Chicha
Chicha
11:25 25.07.2016.

Branitelji, kak to zvuci defanzivno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije