Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bjelovarska bolnica

Ministar Varga prijavu čistačice dobio 10. srpnja

Lidija Mraz
Damir Špehar/PIXSELL
29.08.2014.
u 16:58

Nakon svega što se tamo događalo i o čemu su mediji pisali, da li ta bolnica uopće ima ugled koji se može narušiti, pita se odvjetnik

Lidija Mraz, čistačica bjelovarske Opće bolnice koja se našla u žiži skandala zbog svoje prijave ministarstvu i svjedočenja o sudjelovanju u operativnom zahvatu na odjelu ortopedije, prihvatila je ponudu odvjetnika Vladimira Gredelja da je besplatno zastupa.

– Skandalozna je najava da će protiv nje podnijeti tužbu. Nakon svega što je se u toj ustanovi posljednjih godina događalo i u medijima pisalo, da li ona uopće ima ugled koji se može narušiti – kaže Vladimir Gredelj. Siguran je da njegova klijentica ne bi trebala snositi nikakvu odgovornost za skandal. U tom smislu već je poslao, kaže, poziv na sastanak resornom ministru i upravitelju bonice. Prema neslužbenim informacija, ministar zdravlja Siniša Varga je prijavu Lidije Mraz na svoj službeni meil dobio još 10. srpnja, pa je u najmanju ruku čudno da je reagirao i očitovanje bolnice zatražio tek kada je skandal dospio u medije.

– Po primitku predstavke, prvo smo tražili očitovanje sanacijskog upravitelja, dakle prema proceduri – kazali su u Ministarstvu i dodali da inspekcija još nije napravila zapisnik. Nakon događaja, kad joj je ponuđena sindikalna pravna pomoć u mogućoj tužbi, Lidija Mraz to je odbila, no optužba da je narušila ugled bolnice, očito ju je nagnala da promijeni mišljenje.

>>'Kad sam vidjela da je dr. skalpelom zarezao pacijenta, obuzela me nesvjestica'

>>'Cijeli život pamtit ću taj užas, a čelnici bolnice lažu'

Komentara 7

DU
Deleted user
18:15 29.08.2014.

Ovo je najbrže što državna administracija može. I to zato jer je dospjelo u medije. Da nije.. rješavalo bi se do Božića.

LU
lukabulic
18:59 29.08.2014.

ovaj list postaje sve više u mulj ko i bdp.di je odg. melindi-

NV
novo vriijeme
10:48 31.08.2014.

Ova čistačica se može tužiti jedino da nije bila prikladno educirana za rad u operativnoj sali, a sve ostalo ne. Čistačice u opisu posla čiste sve prostorije bolnice u okviru kojih je i sala za operativne zahvate, a salu ponekadd treba očistiti i kada se operira, one također odnose i dijelove tijela na patologiju koji se odstrane tijekom zahvata. Podrazumjeva se da će čistačica koja radi u bolnici vidjeti i krv i smrt stoga tu nema duševnih boli u protivnom nije trebala niti raditi u bolnici. Držanje noge ne ugrožava kvalitetu zahvata i pacijent nije bio ugrožen ali ne držanje noge može biti problem stoga njeno ponašanje tipa neću držati nogu makar sve na operaciji pošlo naopako je neprimjereno za radnicu u bolnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije