Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio neke promjene

Ministar Tolušić umiruje građane: Nema panike. Jaja su povučena zbog predostrožnosti

tomislav tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.10.2016.
u 20:47

Ministar Tolušić je naglasio je kako će jedna od prvih stvari pred novom Vladom biti pitanje kako da se nekontrolirani uvoz apsolutno izbjegne ili svede na najmanju moguću razinu

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić umirio je građane nakon povlačenja jaja u čiju se zdravstvenu ispravnost sumnja s polica hrvatskih trgovina. "Građani mogu biti mirni, nema potrebe za panikom. U jajima koja su povučena s tržišta nisu nađeni uzročnici salmonele, ali su zbog predostrožnosti povučena s hrvatskog tržišta te tržišta ostalih zemalja članica", rekao je ministar gostujući u Dnevniku HRT-a.

Neizostavno pitanje bilo je i zbog čega uvozimo jaja kad svojom proizvodnjom možemo zadovoljiti potrebe hrvatskog tržišta. "Tu se apsolutno slažem s našim proizvođačima, ne samo jaja nego i većine hrvatskih proizvoda. Kontrolirani uvoz za one proizvode koji nam trebaju – da, ali ovakav uvoz koji imamo danas u Hrvatskoj definitivno ne", kazao je ministar.

Naglasio je kako će jedna od prvih stvari pred novom Vladom biti pitanje kako da se nekontrolirani uvoz apsolutno izbjegne ili svede na najmanju moguću razinu.

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je u četvrtak da se s trižišta povlače svježa jaja iz Poljske za koja se sumnja da su izvor salmonele.

> > Industrija Pivac: s hrvatskog tržišta povučena poljska jaja, kupcima će biti vraćen novac

Ključne riječi

Komentara 7

BU
Bulaba
21:22 21.10.2016.

Kod HDZ-ovaca je normalno različito povlačenje jaja, dakle nema nikakvog mjesta panici.

CR
cronada
21:26 21.10.2016.

Sva jaja su svijeza, nema panije jer tek su izbori prosli!! :-)))

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:02 22.10.2016.

Sad čekamo da se pojave isti problemi i kod hrvatskih proizvoda. Tako proizvodi s nacionalnim žigovima dalmatinskih ili istarskih pršuta gdje su svinje uvezene iz Poljske i tko zna gdje a da Dalmaciju i Istru nisu vidjele. Sada je jako zgodno govoriti o industrijaliziranoj poljskoj farmi, međutim samo čekam kada ćemo morati svijetu objašnjavati kako to proizvodi s hrvatskim žigovima nemaju veze s Hrvatskom osim što su bili "na hrvatskom vjetru". Fenomen "Lijanović" koji smo preživjeli danas u Hrvatskoj postaje fenomen "Pivac" (inače uvoznik ovih poljskih jaja jer kokoši u Hrvatskoj izgleda ne nesu jaja!) gdje nema niti svinje niti krave desetke kilometara u krugu. Kako onda tone svinjetine, govedine i prerađevina dolaze iz pogona za možda prepakiravanje mesa. Daleko smo mi od europskih uvjeta ali daleko i od vlastitog obraza i poštenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije