Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak

Ministar Ranko Ostojić uz nadzor počeo hodati i samostalno jesti

Ranko Ostojić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
28.07.2014.
u 23:00

Potpredsjednik Vlade liječi se u KBC-u Zagreb, prima antibiotike i na fizikalnoj je terapiji, a liječenje napreduje

Oporavak potpredsjednika Vlade Ranka Ostojića nakon teške bolesti napreduje. Počeo je uz nadzor pomalo hodati, jesti i kontaktirati s obitelji.

Velik je to napredak u liječenju od posljedica sepse koju je, podsjetimo, ministar Ostojić dobio zbog teške bakterijske infekcije koja mu je prouzročila apsces, odnosno gnojnu nakupinu na vratu. Hitno je tada operiran u Klinici za bolesti, uha, nosa, grla te kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb, u koju je upućen iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Ministar je dobio sepsu od čijih se teških komplikacija i dalje liječi na Rebru.

Otkazivanje bubrega, jetre i funkcije pluća, zbog čega je bio priključen na respirator i dijalizu, posljedice su od kojih se uspješno oporavlja.

Kako neslužbeno doznajemo, nastavlja se liječenje antibioticima i provodi se fizikalna terapija, a upalni su parametri pod kontrolom.

>> Ministar Ranko Ostojić započeo s rehabilitacijom

>> Ostojića je operirao dr. Prgomet. 'Zbog sepse je stanje iznimno ozbiljno'

Komentara 12

Avatar NikadRobom
NikadRobom
03:46 29.07.2014.

Jer takav tretman imao Marko Franciskovic?

Avatar Blond Beast
Blond Beast
06:38 29.07.2014.

Kriva je rakija.....

PO
ponavljac
23:06 28.07.2014.

Drago mi je što se čovjek oporavlja i što je odabrao hrvtaske liječnike , ali bilo bi lijepo kada bi upola toliko resursa bilo angažirano u liječenju običnih ljudi . Ovako običan ćovjek neka se samo nada da neće ozbiljnije oboljeti, jer inače sve ovisi o sreći , ali nećemo valjda očekivati da naši liječnici troše resurse na sirotinju , da imaju novca išli bi u privatne klinike . kako nije nigdje objavljeno koliko je indirektno izgubljeno života u zadnje dvije godine zbog štednje i štrajka , jer običan smrtnik nije mogao izvrštiti pretrage i operacije na vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije