Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Matić

'Glogoški je uvrijedio 32.000 branitelja s PTSP-om'

matić
Foto: Pixsell
1/3
08.04.2015.
u 08:10

– Nikad ne bismo dopustili deložaciju ratnog vojnog invalida poput Đure Glogoškog i zato smo postupili po odluci ministra Predraga Matića – kazao je Josip Klemm

Uzalud su novinarske ekipe jučer u jutarnjim satima opsjedale Ulicu Ljudevita Gaja u Zaprešiću – ondje nisu mogli pronaći Đuru Glogoškog. Naime, vođa prosvjednika iz Savske koji je prethodno najavio da neće poštovati odluku ministra branitelja Predraga Matića te da neće napuštati kuću namijenjenu smještaju najtežih ratnih vojnih invalida tijekom liječenja, ipak je donio drukčiju odluku. Prema riječima Josipa Klemma, Glogoški je u kući posljednji put boravio uoči Uskrsa. Nakon blagdana provedenih u Osijeku, po povratku u Zagreb u Zaprešić više nije svraćao, tako da je u konačnici ipak ispoštovao odluku Ministarstva.

Bez nemilih scena

– Ministar branitelja Predrag Matić jednostrano je prije Uskrsa raskinuo sporazum o suradnji u programu liječenja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine kako bi im zagorčao Uskrs, a hrvatski branitelji i narod opet su izišli u susret braniteljima pa smo riješili smještaj za Glogoškog – rekao je jučer Josip Klemm, dodajući da oni nikada ne bi dopustili deložaciju ratnog invalida poput Glogoškog te da su zato postupili po odluci ministra Matića..

Budući da je Glogoški tijekom prosvjeda dva puta imao upalu pluća i četiri puta završio u bolnici na infuziji, Klemm je upitao je li veća šteta što se Glogoški koristio kućom ili je trebao umrijeti. – Tijekom Đurina boravka u kući u Zaprešiću, nije došao nijedan drugi zahtjev stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine za njezino korištenje – tvrdi Klemm. Prethodno zadani rok za iseljenje do 7. travnja tako je naposljetku ipak protekao bez nemilih scena, mirno i u blagdanskom ozračju. Naime, drugi put od početka prosvjeda, branitelji iz Savske jučer su posjetili Kaptol.

– Nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji upoznali su s problemima kojima su izloženi u hrvatskom društvu, vezano uz zahtjeve zbog kojih prosvjedujemo, a koje smo uputili Vladi i čije ispunjenje očekujemo – kazao je Glogoški.

Podsjetimo, proteklih se dana najavljujući da odluku Ministarstva neće poštovati, obrušio na ministra sljedećim riječima: "Ne znam koliko ozbiljno možemo shvatiti dopis ministra Matića koji smo zaprimili s obzirom na to da on boluje od PTSP-a, ovisno o potrebi, nekad više, nekad manje." Ove riječi ministar Matić primio je sa žaljenjem.

'Neću uzvratiti osobno'

– U logoru sam prošao stvari koje ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Iako sam na njihove uvrede navikao, neću uzvratiti na osobnoj razini, kako to oni neprekidno čine, no svojom izjavom Glogoški je uvrijedio i 32.000 branitelja s utvrđenim PTSP-om. Gdje su sada silne udruge branitelja oboljelih od PTSP-a, zašto šute – pita ministar, dodajući kako kuću u Zaprešiću, prema izračunu koji su upravo radili, može koristiti čak 10.000 branitelja i članova njihovih obitelji, među njima, dakako i najteži invalidi.

>> Klemm: Glogoški se iz kuće u Zaprešiću iselio još prije Uskrsa

>> Bojan Glavašević: Ne bih želio da Đuro Glogoški doživi sudbinu Mirka Čondića

Komentara 445

LA
laptop
08:30 08.04.2015.

Ajde druze maticu budi domoljub i kazi kako si se izlijecio od PTSP -a ili si samo prevario sve branitelje i hrvatski narod jer fakticki nisi ni imao PTSP: Samo ti je trebao za dobijanje vece love.

ZO
zoom
08:37 08.04.2015.

podrška herojima HRVI , hrvatskim braniteljima u savskoj te cijeloj Hrvatskoj! gaze nas i ponižavaju, ali neće im uspjeti!

BR
brdavisnjevac
08:24 08.04.2015.

E moj ministre posao ti se sveo na rasprave sa Glogoškim i Klemom , imaš li ti pravog posla? za čeg ti primaš plaću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije