Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Facebooku

Ministar objavio 'lihvarski ugovor' stranog trgovačkog lanca: Zbog ovakvih pametnjakovića uvodimo zakon

Tolušić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
20.03.2017.
u 10:07

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na svom Facebook profilu objavio je ugovor jednog stranog trgovačkog lanca s domaćim poljoprivrednikom

Ministar Tolušić, između ostalog, u svojoj objavi pojedinim lobijima koji se, kako kaže, trude spriječiti donošenje Zakona o suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksi, poručio je da uzalud troše energiju.

"Ovo je ugovor jednog velikog stranog trgovačkog lanca s našim domaćim poljoprivrednim proizvođačem. Na cijenu našeg proizvoda trgovac udara odnosno ucjenjuje našeg proizvođača s gotovo 80 % rabata. Upravo zbog ovakvih pametnjakovića i uvodimo Zakon o suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksi. Stvarno ne znam tko normalan misli da je 80 % rabata na proizvođačku cijenu pošteno i normalno ponašanje. Nisu ni domaći trgovački lanci puno bolji, ali ovo je jedan od najružnijih primjera. I zato, koliko god se pojedini lobiji trudili spriječiti donošenje ovog Zakona (a sad mi je jasno zašto), mogu im samo poručiti da uzalud troše energiju. Bolje im je da počnu mijenjati ugovore i način poslovanja", napisao je Tolušić.

> > Tomislav Tolušić: Učinit ću sve da hrvatsku poljoprivredu vratimo u život

Komentara 41

DU
Deleted user
10:25 20.03.2017.

Ne zanimaju nas dopisivanja na fejsu. Zanima nas zakon protiv štetočina, a još više nas zanima provedba ozbiljnih i brzih sankcija.

DU
Deleted user
11:01 20.03.2017.

Sumnjam da se nekim genijalnim zakonom može od danas na sutra iskorijeniti uobičajena praksa. Zakona imamo napretek ali se ne poštuju. U pozadini svega je nefunkcionirajuće pravosuđe.

MA
marsovac
10:58 20.03.2017.

nebi bilo lose objaviti i ime lanca,.......da ga pri kupovini zaobidjemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije