Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAĆE U PROSVJETI

Ministar Mornar: U proračunu nema dovoljno novca za naše potrebe

vedran mornar
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
02.09.2014.
u 12:59

Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar danas je u Varaždinu gostovao na FOI-u, ali za prosvjetare nema dobre vijesti

Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar jučer je u emisiji Fokus na HRT-u najavio kako će se već ove godine krenuti u izmjene zakona o osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju i to kako bi se izjednačili uvjeti i kriteriji po kojima se financira obrazovanje.

- Danas je financiranje obrazovanje jako neujednačeno i jedna županija u skladu sa svojim mogućnostima financira jedno, a druga drugo. Mi nažalost novim zakonom nećemo moći propisati da svi moraju financirati udžbenike, ali ćemo sigurno u taj zakon staviti nešto poput toga se usuglase kriteriji i mjerila na razini župana da nema te šarolikosti – kazao je Mornar koji je danas boravio u Varaždinu gdje je na Fakultetu organizacije i informatike otvorio 23. međunarodnu znanstvenu konferencija o razvoju informacijskih sustava.

Nakon toga, ministar se zaputio na sastanak sa sindikatima o novom Kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje s obzirom da je stari razvrgnut.

- Mi činimo sad napore koji idu u smjeru uspostave novog Kolektivnog ugovora – kazao je ministar koji nije htio komentirati kako bi najavljeno smanjivanje dodataka na plaću moglo utjecati na plaće u prosvjeti.

 - Teško je govoriti ovaj čas što će se dogovoriti u budućnosti, sigurno je da novca u proračunu nema za sve naše potrebe – kazao je ministar.

>>Prijevoz jednog djeteta u školu može dnevno koštati i 800 kuna

Komentara 9

TH
than
14:34 02.09.2014.

Koje ce to biti smanjenje placa prosvjetarima od kada su ovi dosli na vlast ? Izgubis se vise u svemu tome. Glavno da ima za udruge kojima se niti broj ne zna.

DU
Deleted user
15:15 02.09.2014.

ministre !!!!....molim da pod hitno formirate jedan prvi razred osnovne sa jednim đakom ! našim premijerom. neka tu on bude predsjednik razreda ali ne znam da li bi završio jer bi se posvađao sam sa sobom.

LA
larala
14:31 02.09.2014.

što u prijevodu znaci da ova vlada izravno napada ovaj narod i gradove koji omogucuju besplatne udžbenike ucenicima....sacuvaj bože da se naši ministri odreknu svojih dnevnica i luksuza pa da svim ucenicima omoguce besplatne udžbenike.... i naravno da u proracunuu nema novca za sve potrebe, samo ministre pitanje, ako nema novca zašto si onda ne smanjite place, zašto ne budete solidarni s narodom kojem volite soliti pamet?...zašto ne ukinete financiranje stranaka iz proracuna?..itd...pa ce biti novca više nego dovoljno za sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije