Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenada u bolnici

Mirando Mrsić završio hitno na operaciji zbog zapetljaja crijeva

mirando mrsić (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
19.04.2015.
u 20:00

Oporavlja se i njegovo je stanje dobro i stabilno – komentirao je prof. Hrvoje Vrčić, sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb

Zbog zapetljaja crijeva ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić hitno je u noći sa subote na nedjelju operiran na zagrebačkom Rebru.

Iz njegova su ministarstva priopćili da je dr. Mate Škegro, pročelnik Zavoda za hepatobilijarnu kirurgiju i transplantaciju abdominalnih organa te bolnice obavio zahvat odnosno ministru uklonio priraslice na tankom crijevu.

– Operativni zahvat uspješno je obavljen i ministar Mrsić se dobro oporavlja – stoji u priopćenju Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Prvi postoperativni dan, odnosno danas, kako se s Rebra moglo neslužbeno doznati, nije značajan u ovakvih operacija jer je pacijent priključen na sondu i ne očekuje se da crijeva prorade odmah dan nakon samog zahvata.

Uspostavljanje njihove funkcije vjerojatnije je koji dan nakon same operacije odnosno sljedećih dana. Stoga će točna prognoza biti jasnija u nadolazećim danima, a slijedom toga i duljina oporavka. Sam oporavak mogao bi, prema neslužbenim procjenama, potrajati i više tjedana.

Uz rješavanje zapetljaja crijeva ministar Mrsić na Rebro je došao i s kilom trbušne stijenke zbog čega je zahvat i potrajao dulje.

Inače, ministru rada Mirandu Mrsiću ovo nisu prvi zdravstveni problemi s probavnim sustavom.

Da je ministar Mrsić zaprimljen i operiran, potvrdio je i sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb, prof. Hrvoje Vrčić.

– Oporavlja se i njegovo je stanje dobro i stabilno – komentirao je prof. Vrčić koji je poslijepodne posjetio ministra na Rebru.

>> Smanjili su liste čekanja i povećali broj operacija

Komentara 32

KO
kompjuter
10:03 19.04.2015.

kako šljaka sustav zdrastveni brzo,svi smo isti pred zakonom,malo morgen

BU
Bulaba
10:15 19.04.2015.

Te priraslice na crijevima znaju izrasti kad netko puno sere.

KN
knezica
10:10 19.04.2015.

Znam i ja troje hospitaliziranih u zadnjih par dana... De pišite malo i on njima... Kome je važan Miralem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije