Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispravljanje nepravde

Ministar Matić uručio odlikovanja 11 istaknutih hrvatskih branitelja

odlikovanje branitelja
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/15
30.07.2014.
u 12:13

Ministar branitelja Predrag Matić u Zagrebu odlikovao je 11 istaknutih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

U povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u srijedu ministar branitelja Predrag Matić u Zagrebu je odlikovao 11 istaknutih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Već tradicionalno nekoliko dana uoči velikog hrvatskog praznika, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Predsjednik Republike Hrvatske dodjeljuje odlikovanja hrvatskim braniteljima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima koji to, nažalost, nisu dobili u ovih 20 godina. Politika Predsjednika Republike Hrvatske i politike ove Vlade ispravlja te nepravde. Ljudi u ovoj priči vide da ih Hrvatska nije zaboravila – tom je prigodom istaknuo ministar Matić.

Redom hrvatskog križa, za teško ranjavanje u Domovinskom ratu odlikovani su Đuro Grgić  i Davor Jurčević.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovani su Radovan Hercigonja i  Antun Kaurin.

Spomenicom domovinskog rata, za sudjelovanje u Domovinskom ratu, posmrtno su odlikovani Goran Škrbić i Željko Vorić. Isto odlikovanje uručeno je i hrvatskim braniteljima Vazmoslavu Pereši, Đildi Pliško, Tomici Turku, dok je Spomenicom domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, odlikovan Ivan Maligec.

>>Ministar Matić odlikovao 14 hrvatskih branitelja

>>Josipović odlikovao pripadnike Specijalne policije MUP-a

Komentara 7

DU
Deleted user
13:44 30.07.2014.

Jeli uzeo koje za sebe?

PA
pavo
14:34 30.07.2014.

Srbski - odlikovanje. Hrvatski - odličje.

UV
uvijek vjeran hrvatina
14:14 30.07.2014.

A kako će sada reagovati SDSS.Jao tebi Matiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije