Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čega se srami

Ministar Matić otkrio svoja tri 'grijeha' iz prošlosti

vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/3
31.10.2014.
u 14:49

– Razgovor nema alternative, a za sve posljedice prosvjeda neka odgovornost snosi organizator – istaknuo je Matić

– To je bilo prije 16 godina, ali ne mogu se sjetiti. Ako postoji snimka, onda vjerojatno jesam pjevao, rekao je Ministar branitelja Predrag Matić prilikom današnje posjete Vukovaru odgovarajući na pitanje je li zajedno s ministrom Antom Kotromanovićem pjevao ustašku pjesmu o Juri i Bobanu.

Dodao je da kod svakoga čovjeka postoje neki trenutci na koje nije posebno ponosan pa tako i kod njega.

– Ja nikad ne pjevam jer imam užasno slab sluh za pjevanje. I na fakultetu sam jedva dobio dvojku iz glazbenoga, rekao je Matić. Govoreći o ovoj snimci Matić je kazao i kako mu je prije pet godina, kada je postao savjetnik Predsjednika RH za branitelje, jedna osoba iz obavještajnog podzemlja prišla i rekla kako imaju fotografiju događaja gdje je fotografiran s ustaškom kapom na glavi. Prisjećajući se toga događaja rekao je da mu tada prišao jedan branitelj, u pripitom stanju, i tom prilikom stavio kapu na glavu koju je on potom skinuo.

– Ovo je možda prilika i da sada totalno raskrinkam svoju prošlost. Dok sam bio u sedmo razredu osnovne škole prilikom povratka kući iz škole srušio sam kantu za smeće od susjeda i pobjegao. To su tri događaja kojima se osobito ne ponosim iz svoje prošlosti. A, ako želim biti ironičan, svojim dušobrižnicima mogu poručiti da mi je otac, kada sam se rodio, rekao da pazim kako se ponašam jer ću jednoga dana postati ministar i nešto još i više, ali to sad ne mogu otkriti i to će pokazati budućnost, rekao je ironično Matić. Komentirajući prosvjede branitelja u Zagrebu, Matić je kazao kako se do rješenja može doći isključivo dijalogom, ali i da je teško razgovarati s nekim tko postavlja ultimatume.

Razgovor nema alternative, a za sve posljedice prosvjeda neka odgovornost snosi organizator – istaknuo je Matić. Na upit novinara misli li da je organizator prosvjeda HDZ, ministar je dodao da on nema čvrste dokaze za to, ali i da je povijest neumoljiva te da je rukopis i scenario iz 2001. godine potpuno isti. Još jednom je ponovio da je njegova ostavka na ministarsko mjesto moguća na tri načina, a to su da ga smjeni premijer, putem izbora ili pak da uvidi da je nešto loše napravio pa da ostavku podnese sam.

Najavio je i da će uskoro biti prezentirana provedba Zakona o pravima branitelja koji su saborski odbori prihvatili jednoglasno.

– Imamo zakon koji se provodi i koji ne daje nikome ništa manje niti nikome ništa više nego što je propisano, istaknuo je Matić. Novinare je zanimalo i bi li, nakon svih događaja, ponovno prihvatio dužnost ministra branitelja.

Nikada više. Nikada više, to je sigurno. Dao sam im srce, dao sam im dušu. Javnost to ne mora znati, ali zbog rada s braniteljima imam i obiteljskih i zdravstvenih problema. Nikada više – zaključio je Matić.

>> Braniteljsko 'bure baruta'

>> Matić: Zar nam treba još nemilih scena poput smrti braniteljice

Komentara 127

DU
Deleted user
15:00 31.10.2014.

Maticu ja bolujem od PTSPa,kako da se izljecim,pomagaj.Samo nemoj terapiju da moram biti izdajnik.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:56 31.10.2014.

SDP-ovci se ne srame. oni se stide, bar ih vecina tako govori.

Avatar mili99
mili99
15:04 31.10.2014.

Matiću, srozao si sebe na dno, izgubio si povjerenje onih zbog kojih jesi u ministarstvu i čija bi pitanja trebao rjesavati. Da imas imalo morala sam bi ponudio ostavku. Sram te bilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije