Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PITAJTE MINISTRA'

Ministar Matić: Fond branitelja ostao bez 300 milijuna kuna

Predrag Matić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/2
10.02.2014.
u 21:05

Od 1998. do 2010. umrlo je 24.249 branitelja, i to najčešće od tumora i bolesti srca i krvnih žila

- Do Božića otvorit ćemo prvi veteranski centar u Hrvatskoj. Cilj je da svaka županija otvori barem jedan takav centar za cjelodnevnu skrb branitelja i njihovih obitelji. Potencijalnih korisnika je, prema prvim podacima, oko 7000 - rekao je ministar branitelja Predrag Matić na tribini “Pitajte ministra” u Prelogu, gdje je predstavio rezultate rada u dvije godine mandata. Nabrojao je da je zaposleno 2400 branitelja, isplaćen 321 stambeni kredit i dodijeljeno 173 stana, dok će do kraja mandata osigurati još tisuću kredita, stanova i financijskih potpora.

Završena je prva faza projekta praćenja pobola i smrtnosti branitelja i članova obitelji. Od 1998. do 2010. umrlo je 24.249 branitelja, i to najčešće od tumora i bolesti srca i krvnih žila. Vezano uz samoubojstva, uočeno je da branitelji najčešće ruku dižu na sebe prije izbora, kad u kampanji slušaju da će im nova vlast rezati prava i slično.

Govoreći o Fondu hrvatskih branitelja, ministar Matić rekao je da je zbog pada cijene dionica u dvije godine izgubljeno oko 300 milijuna kuna. Do kraja godine trebao bi se donijeti zakon kojim bi se upravljanje Fondom, iz kojeg se, uz ostalo, financiraju i stipendije, predalo u ruke branitelja.

- Opasnosti od gašenja Fonda nema - istaknuo je Matić, odgovarajući na pitanja branitelja.

>> 2013. - Godina u kojoj su branitelji postali snažni čimbenici društva

Komentara 31

Avatar grob
grob
22:10 10.02.2014.

Pitanj za ministra sto izbjegava reviziju invalidnosti? Sto mu se neukine invalidska mirovina 80%rvi ptsp,ako se izljecio od iste. Kako da netko ko ima ptsp ima invalidnost od 80%. Kako to da je ko samac doio stan od 92m2. KakoKako ta da i prije svoga izljecenja je igrao nogomet sa sadasnjim predsednikom. Kako to da ima vise odlikovanja od samog zapovjednika obrane vukovara. Kako to da ima odlikovanje reda hrvatskoga kriza,koji se dodjeljuje samo za teska ranjavanja,kada isti nije nikada ranjenj??????????

KR
kresimirn
21:48 10.02.2014.

ako uzmemo brojku od realnih 50000 branitelja, umrlo ih je 53% i vi se sada sjetili otvoriti i razmisljati o "centru" to je dovoljna stvar za ostavku a necemo ni pricati o smanjenju sto ste napravili od 10% a sebibi niste izglasali smanjenje place.... gospodo komunisti, niste dobrodosli u hrvatsku

GO
golub
07:42 11.02.2014.

Od 1998. do 2010. umrlo je 24.249 branitelja a najviše ruku dižu na sebe, jer se smatraju odgovorni za svoju sudbinu i sudbinu svoje obitelji i HR naroda što su Hrvatsku branili od jednih lopova a dobili druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije