Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet nacionalnom parku

Ministar Lorencin probao 'Plitvički hamburger'

Foto: Ministarstvo turizma
1/3
27.07.2015.
u 16:09

U nastavku dana ministar Lorencin je posjetio i OPG Stilanova Lika u Perušiću koje je od početka 2009. godine registrirani proizvođač rakije šljivovice

Ministar turizma Darko Lorencin danas je boravio u Lici, gdje je posjetio JU Nacionalni Park Plitvička jezera u kojem se sam uvjetio u ugostiteljsku ponudu. Tako je posjetio nedavno obnovljeni restoran Lička kuća te bistro Kozjačka draga. Tijekom svoje posjete NP Plitvička jezera, ministar Lorencin obišao je i jezero Kozjak te osobno pripremio i tzv. Lički hamburger u bistrou Kozjačka Draga koji je smješten uz jezero.

 - Nacionalni parkovi, ali i ostala zaštićena područja vrlo su važna karika u kreiranju priče o našoj zemlji kao očuvanoj i autohtonoj zemlji koja privlači svojom jedinstvenošću. Stoga je od velikog značaja ponovno otvaranje restorana Lička kuća koja je postala svojevrsnim simbolom ovog nacionalnog parka jer je svako dizanje kvalitete ponude i usluge neophodno želimo li održati, ali istovremeno i pojačati konkurentnost turizma Hrvatske. Mi smo u finalnoj fazi izrade akcijskog plana za Zeleni turizam, kojeg ćemo predstaviti na jesen, a čiji je cilj preložiti mjere za održivi razvoj turizma, rekao je Lorencin.

U nastavku dana ministar Lorencin je posjetio i OPG Stilanova Lika u Perušiću koje je od početka 2009. godine registrirani proizvođač rakije šljivovice. Lička šljivovica jedan je od proizvoda koji je sinonim vezan uz tradicijsku proizvodnju i uglavnom ne podliježe masovnoj industrijskoj proizvodnji. U 2014. godini otvorili su kušaonicu u kojoj nude 7 vrsta rakija.

 - Razvijati turizam na kontinentu je zasigurno puno teže nego u priobalju, no Ministarstvo turizma svojim programima omogućava sredstva upravo i za razvoj turizma u do sada turistički nerazvijenim krajevima Hrvatske. Odličan primjer je program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ kojim se financiraju, između ostalog i projekti unaprijeđenja ponude na Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, čime su destinacijama dodane kvalitetne i originalne ponude kao što je ova. Vrlo je bitno povezivanje tzv. Plave i Zelene Hrvatske kako bi se našim gostima na moru ponudilo što više autohtonih domaćih proizvoda, čime raste i naše mikro i malo poduzetništvo, ali i doživljaj turista, istaknuo je ministar Lorencin

OPG Stilanova Lika u vlasništvu obitelji Vlainić je ove godine dobilo potporu Ministarstva turizma kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ u vrijednosti od 50 tisuća kuna.

>> Nećemo ugasiti ni jednu turističku zajednicu

Komentara 11

OG
Oger
18:52 27.07.2015.

Jedno se Lorencinu mora priznati. Radi svoj posao izvrsno. Najuspjesniji ministar svih vlada do sada.

BE
berija
20:23 27.07.2015.

Ajde vi što serkate po Plitvicama, pođite u McDonald's i ponesite andol za usopredbu veličine. Treba ti sedam-osam hamburgera za jedan lički. A pecivo ili kruh, ne'š ti razlike.

OS
osica
16:43 27.07.2015.

Ma ne obmanuli ste ministra . Vidim već po slici , na prvu da nije to "Lički hamburger". Onaj je imao dvije šnite bijelog krua, " malo deblje šnite i iz njega je virio jedan list salate". Šeteta da muda mu niste ponudili original.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije