Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorio medijima

Ministar Kuščević: Ja se s Hvaljen Isus javljam i na telefon

Lovro Kuščević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.10.2016.
u 20:47

'Poznajem ga dugo godina. Spoznao sam ga kao širokog čovjeka. Zna smiriti', rekao je Kuščević između ostalog što misli o premijeru Plenkoviću

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, Lovro Kuščević, bio je gost Pressinga na N1 televziji. Na novinarski upit da ovaj put nije pozdravio s Hvaljen Isus...Kuščević je rekao "To je pozdrav. Uvijek je dobro zazvati Božju pomoć. I mi smo sada tako pozvali Boga u ovu emisiju i bit će dobro."

Odgovorio je i na napade mediji jer je tako pozdravljao na press konferenciji. "To nije bilo namjenski. To je bilo spontano, ja se tako javljam i na telefon. Poštujem da ima drugih religija i ateista, ali mislim da je to dobro i nikome ne smeta. To je katolički pozdrav, pa i hrvatski", rekao je ministar.

Govorio je i o susretu u Banja Luci s biskupom Komaricom. "Hrvati u BiH se nalaze u nezavidnom položaju. Bio sam na energetskoj konferenciji, a nakon toga kod dopredsjednika RS koji je Hrvat, a nakon toga i biskupa. To je bila i neka vrsta poluprivatnog posjeta. Mislim da je to pomoć Hrvatima tamo, da saslušamo što ih tišti. Govorili smo i o nekim projektima. Mi ministri smo 24 sata dužnosnici."

Čast mu je što je ostao ministar

Rekao je da se još još kao maloljetnik upisao u mladež HDZ-a, a onda kasnije i u "seniore". Dodao je i da mu je čast što je ostao ministar. Za svoj uspjehe kaže: "Zadovoljan sam radom. Energetsku učinkovitost bih naveo na prvom mjestu. Provodimo ju pozitivno agresivno. 21% posto su porasle investicije u građevinarstvu." Dodao je i da će se u njegovom rsoru raditi preustroj.

Na pitanje može li Plenkovićeva Vlada nadvladati ideološke razlike u društvu odgovara: "Poznajem ga dugo godina. Stekao sam dojam prilikom posjeta Bruxellesu, kada sam kao načelnik općine na njegov poziv došao tamo na upoznavanje tamošnjeg rada. Spoznao sam ga kao širokog čovjeka. Vidio sam po odazivu, tko je sve došao njemu i kako su se ponašali prema njemu. Zna smiriti", istaknuo je.

Na pitanje o Karamarku rekao je da je on dao svoj obol. "Odradio je u teškom trenutku kad je Sanader bio zatvoren, HDZ na optuženičkoj klupi. Trebao je HDZ dovesti do nekoliko pobjeda." Na pitanje jeli Je li Barišić najslabija karika ove Vlade Kuščević je odgovorio: "Predsjednik Plenković mu je dao povjerenje, sasvim sigurno je pitao njega o njegovim poslovima, o časnosti, o znanju i donio takvu procjenu."

Komentara 56

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
21:20 20.10.2016.

I vama Hvaljen Isus ministre kao i svim čitateljima koji prihvaćaju Krista.

DU
Deleted user
21:42 20.10.2016.

Navik budi faljen!

Avatar dmitarX
dmitarX
21:38 20.10.2016.

Zdravo, drugovi? Znam da bi ste to radije, ali neeema :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije