Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tisuće ih nedostaje

Ministar Kujundžić liječnike prozvao neradnicima, HUBOL traži ispriku

Milan Kujundžić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
21.10.2016.
u 13:30

- U vrijeme kada u Hrvatskoj nedostaje najmanje 3500 liječnika, s kojima bi se tek dosegao prosjek Europske unije, u kojem su liječnici prošle godine odradili 3,5 milijuna prekovremenih sati, ne može biti istinita tvrdnja da liječnici ne rade i da iza njih stoji praznina - poručuju iz HUBOL-a

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) uputila je u petak novom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću čestitku na izboru za ministra, u kojoj izražava nadu u uspješnu suradnju, ali i traži od njega ispriku za izjavu iz predizborne kampanje koju smatra uvredljivom za liječnike.  

Radi naše daljnje konstruktivne i dobronamjerne suradnje, bez koje zdravstveni sustav sigurno neće moći funkcionirati, tražimo jasnu i nedvosmislenu ispriku za Vašu neprimjerenu izjavu "brojni liječnici imaju titule, ali iza njih stoji praznina. Pedeset posto doktora ne zarade svoju plaću, ne znaju raditi, niti hoće raditi", stoji u HUBOL-ovom pismu Kujundžiću.

HUBOL također očekuje da će Kujundžić prepoznati važnost liječnika za održivost hrvatskog zdravstvenog sustava, te pronaći modele i načine rješavanja njihovih gorućih problema, s ciljem motiviranja liječnika na ostanak u Hrvatskoj.

Udruga upozorava da će u Kujundžićevu mandatu bolnički sustav zbog umirovljenja napustiti 15 posto bolničkih specijalista, te još dodatno 1200 liječnika, ako vlast ne pronađete motivacijske modele za njihov ostanak.

U vrijeme kada u Hrvatskoj nedostaje najmanje 3500 liječnika, s kojima bi se tek dosegao prosjek Europske unije, u kojem su liječnici prošle godine odradili 3,5 milijuna prekovremenih sati, ne može biti istinita tvrdnja da liječnici ne rade i da iza njih stoji praznina.

Tu prazninu svakodnevno popunjavaju brojni pacijenti kojima se liječnici u iznimno lošim radnim uvjetima nesebično daju kako bi Hrvatska uopće imala zdravstveni sustav, a hrvatski građani adekvatnu zdravstvenu skrb. U toj skrbi za pacijente, s ponosom smo u stanju reći, ne zaostajemo za niti jednom europskom državom, poručuju HUBOL-ovci.

>> Zamjene za premijera i ministre: Ovo su nove zastupnice koje će sjediti u Saboru

Komentara 4

ZA
zagorecvz
15:41 21.10.2016.

Kaj je lagao? Kad je tko od vas bio u bolnici, rade specijalizanti a gospoda doktori spavaju li dođu svakih dva tri sata baciti oko.

BL
Blomberg
16:54 21.10.2016.

Sto napadate covjeka svatko tko ceka u bolnici moze i sam vidjeti kako ti toboze " nezamjenjivi " doktori ubijaju vrijeme dok rulja ceka, a asistenti se dure kao neka nedokuciva stvorenja . da svi svoj posao normalno rade cekanjakanja bi se prepolovila.

PL
plavitin
18:17 21.10.2016.

U pravu je Kujundžić,ponašaju se kao bogovi,fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije