Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORUŽANE SNAGE RH

Ministar Krstičević u Gospiću posjetio gardijsku mehaniziranu brigadu

vojarna, damir krstičević
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
24.02.2017.
u 15:20

Krstičević je poručio kako mu je čast iz prve ruke upoznati se s Gardijskom mehaniziranom brigadom, čiji su pripadnici sljednici legendarnih postrojbi pobjedničke Hrvatske vojske

U sklopu posjeta Gardijskoj mehaniziranoj brigadi, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević obišao je u petak gospićku vojarnu "Eugen Kvaternik", gdje je istaknuo kako će, nakon više godina smanjivanja, konačno veći obrambeni proračun osigurati bolje uvjete života i rada vojnika, časnika i dočasnika.

Ministar Krstičević je vojarnu u Gospiću posjetio u nazočnosti načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Mirka Šundova, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general pukovnika Mate Ostovića te zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade brigadira Tihomira Kundida.

Nakon svečanog postroja motorizirane bojne "Vukovi" i predaje prijavka, ministar je položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomen križa poginulim pripadnicima 9. gardijske brigade, posjetio je spomen sobu i kapelicu vojarne te izložbu o ratnom putu 9. gardijske brigade. Tamo je brigadir Kundid njemu i svima prisutnima održao multimedijalnu prezentaciju brigade i vojarne.

Krstičević je poručio kako mu je čast iz prve ruke upoznati se s Gardijskom mehaniziranom brigadom, čiji su pripadnici sljednici legendarnih postrojbi pobjedničke Hrvatske vojske - Pauka, Tigrova, Gromova i Vukova, "koje su znale srčano i u zajedništvu obraniti voljenu domovinu Hrvatsku". "Nikada nećemo zaboraviti naše suborce, našu braću koji su svoje živote ugradili u naše pobjede", naglasio je.

Za Gardijsku mehanizirani brigadu kazao je kako je dobro ustrojena te je snažna karika hrvatskih Oružanih snaga, s brojnim zadaćama, izgrađenim sposobnostima, a kao takva i snažan spoj iskustva i mladosti koja jamči snažan doprinos sigurnosti i stabilnosti Republike Hrvatske.

Brigadu je pohvalio i načelnik GS OSRH Šundov, osobito za aktivnosti na području obuke i vježbi. "Zadaća Stožera je pratiti vaše napore i stvarati okvire koji za cilj imaju jačanje sposobnosti u skladu s aktualnim zahtjevima", rekao je.

Ministar Krstičević potom je obišao smještajne i logističke kapacitete, restoran i društvene sadržaje vojarne u Gospiću, te se uputio prema vojarni "Benkovac". Kasnije tijekom dana planiran je obilazak kninskih vojarni "General-bojnik Andrija Matijaš-Pauk" i "Kralj Zvonimir" te vježbališta "Bralovac" u sklopu poligona "Crvena zemlja".

>> Plenković nije bio u vojsci zbog anemije, Petrov zbog kratkovidnosti

>> 'Balkan ima strateško značenje za NATO. Zabrinuti smo zbog ruske propagande'

Komentara 3

SS
sokac sa drave
16:01 24.02.2017.

Logicno je da ministar odbrane posjeti vojnu postrojbu.Pitanje je sta je ministar obrane radio u postavljanju nove uprave Podravke.Nisam bas zagovornik Karamarka ali ga on nije htio za ministra obrane kaze covjek jedva sroci prostu recenicu o prostoprosirenoj nema govora.Molim komentatore koji nesto vise poznaju situaciju.Sta je ministrova zadaca bila u postavljanju nove uprave Podravke?

PR
prarvat
07:04 25.02.2017.

slušao sam ga na radiju. predlaže nekoga gospodina za direktora podravke i priča o njegovom ratnom putu. to nije dobro. ratni put je bitan za ministra obrane, ministra branitelja, generala... ma ne može biti presudan svugdje. dobro gospodarstvo je pravaa pomoć braniteljima i njihovoj djeci i unucima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije