Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Buljević:

'Vlada može prevladati kritike upućene Mostu, nek' cvijeta sto cvjetova demokracije'

Josip Buljević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.05.2016.
u 16:30

Različita mišljenja u demokraciji su normalna i to ne bih brkao sa zajedništvom, rekao je ministar obrane

Ministar obrane Josip Buljević danas je izrazio uvjerenje da ova Vlada može prevladati kritike upućene Mostu na Općem saboru HDZ-a jer su, kako smatra, kritike uvijek dobrodošle, pogotovo kad su dobronamjerne. 

"Kritike su uvijek dobrodošle, pogotovo kad su dobronamjerne. Različita mišljenja u demokraciji su normalna i to ne bih brkao sa zajedništvom. Zajedništvo je nužno u ostvarivanju svih bitnih ciljeva, ali - nek' cvijeta sto cvjetova demokracije", poručio je ministar Buljević odgovarajući na pitanje novinara ima li danas zajedništva i jedinstva u aktualnoj političkoj vlasti budući da su u subotu, na Općem saboru HDZ-a, upućene dosta oštre kritike Mostu.    

Novinare je zanimalo i kako će Vlada sad funkcionirati kada HDZ podržava, a Most je za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ), no Buljević je rekao kako se ne bi bavio dnevno politikanskim stvarima kad je na prijemu u povodu Dana branitelja grada Zagreba, 30. svibnja, u Dvercima, gdje se sjećaju poginulih branitelja i daju počast svim živim braniteljima. Isto je odgovorio i na pitanje kako komentira što je europarlamentarac Andrej Plenković (HDZ) na Općem saboru HDZ-a rekao da ta stranka ne može biti talac političke sudbine bilo kojeg svog člana.

"Nakon 25. godišnjice Oružanih snaga RH koju smo svečano proslavili prekjučer i jučer, danas imamo Dan branitelja grada Zagreba i još jednom želim zahvaliti svima koji su na bilo koji način pridonijeli stvaranju suverene hrvatske države i hrvatske oružane sile. Napravili su nevjerojatno veliku stvar, a to je bio temelj hrvatske države, to je istinski temelj današnje Republike Hrvatske", istaknuo je ministar obrane Josip Buljević u izjavi novinarima nakon prijema koji je priredio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za ratne zapovjednike, hrvatske branitelje, stradalnike Domovinskog rata i ratne vojne invalide grada Zagreba. 

Ključne riječi

Komentara 8

OV
Ovozemaljski
17:15 29.05.2016.

Bozi Petrovu je stalo samo do reformi, kao sta se vidi, iza njega se sve prasi od reformi! Koda ide kod Milanovica po instrukcije, vece kocnice za reforme nikad nismo imali, imamo domoljubnu vlast, kulturnog i pravilno nastrojenog premijera i hrpicu cuprijasa da sve zaustave!

OV
Ovozemaljski
17:07 29.05.2016.

Tko zna sa cime ce nas sutra, prekosutra iznenaditi Most, sa nekom pametnom reformom sigurno nece!

BI
bijeliptic
17:05 29.05.2016.

bulj petrov ucijenjuje -drugo kad sam čuo priče bo vama bilo je ok sad sam razočaran- -dalje nebi-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije