Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt sufinancirala EU

Ministar Darko Horvat otvara proizvodni pogon u Jasenovcu

Darko Horvat
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/6
05.05.2016.
u 09:10

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj, a podrazumijeva izgradnju novog proizvodnog pogona, uvođenje modernih tehnologija laminiranja i povećanje kapaciteta proizvodnje

U petak 6. svibnja u podne u Jasenovcu se otvara proizvodni pogona za laminiranje poliestera u vlasništvu tvrtke Remia-plast d.o.o. iz Zagreba, a događaj će popratiti sadašnji i bivši ministar poduzetništva i obrta te drugi uvaženi gosti.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj, a podrazumijeva izgradnju novog proizvodnog pogona, uvođenje modernih tehnologija laminiranja i povećanje kapaciteta proizvodnje, što će omogućiti izvoz sve traženijih modela brodica iz programa Nautika. Projekt također omogućuje zapošljavanje novih radnika na području od posebne državne skrbi gdje je stopa nezaposlenosti visoka, a od njega će koristi imati i lokalni kooperanti koji će biti uključeni u dio posla.  Kao standard kontrole proizvoda uveden je sustav ISO 9001, a sam proizvodni pogon opremljen je najsuvremenijom opremom za rad u poliesteru. U novom će pogonu biti zadovoljeni strogi ekološki zahtjevi budući da će biti uveden i sustav ISO 14001 koji navodi zahtjeve za sustav upravljanja i zaštite okoliša, te sprečavanja onečišćenja istoga u ravnoteži s društveno-ekonomskim potrebama. Solarni sustav će proizvoditi električnu energiju dovoljnu za potrebe proizvodnje što će omogućiti značajnu uštedu.  

Na događaju će prisustvovati sadašnji ministar poduzetništva i obrta gospodin Darko Horvat, bivši ministar poduzetništva i obrta gospodin Gordan Maras za čijeg mandata je projekt započet, župan Sisačko-moslavačke županije gospodin Ivo Žinić, načelnica Općine Jasenovac gospođa Marija Mačković, te drugi uvaženi gosti. 

Komentara 3

NI
ninja72
10:54 05.05.2016.

Kako su samo uspjeli dobiti potporu? Svi smo mislili da Maras samo kukurice, a on sad i prokodakao!

DU
Deleted user
10:16 05.05.2016.

Hvala Bogu jedna pozitivna vijest

ZV
Zvonko60
10:20 05.05.2016.

To je braststvo /jedinstvo . Tako treba spiti kupicu ..litricu po litricu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije