Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Grčić:

Ulažemo dvije milijarde kuna u znanost

branko grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31.07.2015.
u 19:10

U program mjera za poticanje zapošljavanja mladih znanstvenika na javnim sveučilištima ući će 1300 znanstvenih novaka

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar znanosti Vedran Mornar jučer su predstavili nove mjere za poticanje zapošljavanja mladih znanstvenika na javnim sveučilištima.

Grčić je naglasio važnost ovoga projekta koji će mladim ljudima koji su se od šest do deset godina školovali na domaćim i međunarodnim sveučilištima omogućiti ostanak na hrvatskim sveučilištima te njihov doprinos razvoju znanosti, ali i hrvatskom gospodarstvu.

– Kada je riječ o ulaganju u mlade znanstvenike, Vlada je u razdoblju od šest do deset godina, ovisno o statusu znanstvenih novaka, uložila između 1,5 i dva milijuna kuna u svakoga od njih. Kada gledate na razini 1300 znanstvenih novaka koji će ući u ovaj program, riječ je o ulaganju od gotovo dvije milijarde kuna – rekao je potpredsjednik Vlade.

Ministar Mornar najavio je i gradnju studentskih domova na Savi, rekavši da će 280 milijuna kuna, uglavnom europskih sredstava, biti uloženo u studentski standard. 

>>Ovo su Milanovićevi i Karamarkovi ključni igrači za izbore

>>Branko Grčić: Hrvatska je u plusu za deset tisuća ljudi

Komentara 16

KL
Klarahrv
20:38 31.07.2015.

Lazu,lazu, lazu! Kukurikavci uvijek lazu!

Avatar štrumpf
štrumpf
21:45 31.07.2015.

Koliko se samo moglo tvornica pokrenuti za 2 milijarde ili neko model zapošljavanja mladih.. Nemam ništa protiv znanosti ali mislim da nije vrijeme da se toliki novci ulažu u znanost u ovolikoj neimaštini i nezaposlenosti.. Sad se novci ulagati moraju u nešto di se ti novci brzo počinju vračati dok od znanosti vjerojatno ne bude bilo nikakve zarade nekoliko godina..

3D
3d
20:22 31.07.2015.

moš mislit! HTV je po lažima izgurao ovoga sa trona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije