Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba suzdržana

Mimica dobio potporu Odbora za europske poslove

Neven Mimica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.07.2014.
u 20:10

Potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i europske fondove Branko Grčić predstavio je Mimicu kao “čovjeka s ogromnim iskustvom i vrhunskog stručnjaka kada je u pitanju EU”

Nakon trosatnog saslušavanja kandidata za člana Europske komisije Nevena Mimice, Odbor za europske poslove većinom je glasova prihvatio izvješće Vlade RH o kandidatu za člana Europske komisije, a time i podržalo i Mimicu.

Oporba, zastupnici HDZ, laburisti i HDSSB su ostali suzdržani kod glasovanja, a ovo je, podsjetimo, prvi puta da Sabor nadzire Vladu u postupku predlaganja kandidata.

Potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i europske fondove Branko Grčić predstavio je Mimicu kao “čovjeka s ogromnim iskustvom i vrhunskog stručnjaka kada je u pitanju EU”. Mimica je rekao da ne zna za što bi sada mogao biti povjerenik EK te da je neko nepisano pravilo da povjerenik kojemu se mandat nastavlja ne ostane u istom resoru, pa ni on ne očekuje da će ostati u zaštiti potrošača. Osobno bi volio, kaže, da dobije sektor prometa, pomorstva i ribolova ili pak međunarodne razvojne suradnje.

>>Potrošačima najgori bankari, najzadovoljniji tržištem knjiga, magazina i novina

Komentara 11

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:54 22.07.2014.

Predstavljaju ga kao vrhunskog stručnjaka za europska pitanja a strančar nezna ni tablicu množenja na pamet, jedino šta znamo je to da je veliki stručnjak za drpit pare i ništa više, domaća seoska varalica......

LE
LeonardS
21:49 22.07.2014.

Mene bi bilo sramota nakon takve karijere još ste dobili potporu birača i omogučili da drugi ode ---a sramota me za tog drugog pisati epitete a izgleda da ste isti

SI
sinkić
20:51 22.07.2014.

zanimljivo što je taj kvazi stručnjak napravio za Hrvatsku? Odgovor je NIŠTA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije