Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEŠKI PREDSJEDNIK

Zeman nakon sastanka s predsjednicom: U delegaciji imamo dva predstavnika koja planiraju graditi resorte u Hrvatskoj

Da jača gospodarska suradnja, potvrdili su Miloš Zerman i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/9
28.03.2017.
u 22:00

Suradnja će se brusiti na forumu u HGK na kojem će se razgovarati o mogućnostima suradnje i proširenja trgovine i investicija

– U delegaciji imamo dva predstavnika koja planiraju graditi resorte u Hrvatskoj, što je izvrstan početak jačanja investicijske djelatnosti i suradnje između Češke i Hrvatske. Osim u turističkom, naši investitori planiraju ulaganja u bankarskom i energetskom sektoru – najavio je danas češki predsjednik Miloš Zeman nakon sastanka s hrvatskom kolegicom Kolindom Grabar-Kitarović u Zagrebu. Time je i konkretno pokazao da se u djelo provode najave i potreba za jačom gospodarskom suradnjom, što je bila jedna od tema razgovora na Pantovčaku.
Hrvatska je prije svega otvorena za češka ulaganja, naglasila je predsjednica RH.

– Češka se nalazi na 15. mjestu po iznosu stranih ulaganja, a vidimo potencijale u brojnim drugim sektorima – dodala je predsjednica apostrofirajući turizam, energetiku, prehrambenu industriju i ICT tehnologiju kao područja zajedničkog interesa. Ta će su suradnja brusiti na sutrašnjem forumu u Hrvatskoj gospodarskoj komori na kojem će se razgovarati o mogućnostima suradnje i proširenja trgovine i investicija.

Predsjednica RH i češki predsjednik, koji se sastao i s premijerom Andrejem Plenkovićem, razgovarali su o suradnji u okviru inicijative Tri mora, a K. Grabar-Kitarović istaknula je kako je Hrvatska zainteresirana i za suradnju s Višegradskom skupinom. Suradnju u području obrane ocijenili su vrlo dobrom, ističući program obuke pilota u Afganistanu, ali i projekte pametne obrane u kojima se kombiniraju sredstva kako bi se uštedjelo na ulaganjima. Češka, kazao je Zeman, podupire širenje euroatlantskih integracija na zapadni Balkan, no naglasio je kako smatra da tamo nema mjesta za Kosovo. Izrazio je i protivljenje Europi u više brzina, naglasivši kako ona mora biti jedinstvena.

>> Predsjednica ide u Švedsku

>> Češki predsjednik: Uključio sam računalo i u nevjerici gledao što se događa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije