Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Verbalni obračun

Milorad Dodik poručio da više neće komunicirati s biskupom Franjom Komaricom

franjo komarica
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
19.04.2017.
u 20:37

Tvrdi da biskup Komarica u kontinuitetu šalje negativne poruke, dok su istodobno sadašnje vlasti omogućile izgradnju brojnih objekata i sudjelovanje hrvatskih političara u vlasti Republike Srpske.

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovno se u srijedu obrušio na banjolučkog biskupa Franju Komaricu kazavši da s njim više uopće neće komunicirati zbog kritika Republici Srpskoj.

"Na koji način Komarica misli graditi dijalog s nama, je li način da se u svijetu kleveće Republika Srpska? Nisam mogao prešutjeti na ono što je rekao o Republici Srpskoj, a što se mene tiče to ga trajno delegitimira za razgovor ili dijalog o bilo kakvoj temi", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Tvrdi da biskup Komarica u kontinuitetu šalje negativne poruke, dok su istodobno sadašnje vlasti omogućile izgradnju brojnih objekata i sudjelovanje hrvatskih političara u vlasti Republike Srpske.

"Republika Srpska je pomogla u izgradnji katoličke Crkve i gerijatrijskog centra u banjolučkom naselju Petrićevac, zatim Katoličku gimnaziju, a u našoj vladi su tri ministra Hrvata, kao i potpredsjednik Republike Srpske, a zastupljeni su i u ostalim institucijama", dodao je Dodik.

Komarica je uoči Uskrsa kritizirao vlasti Republike Srpske u intervju za tursku agenciju Anadoliju kazavši da se dogodio stravičan progon Hrvata tijekom rata te da u tome entitetu danas živi jedva deset posto od predratnog broja Hrvata.

Dodik je u utorak optužio Komaricu da iznosi neistinite tvrdnje o stanju u tom entitetu i položaju malobrojnih Hrvata i ustvrdio kako se u RS-u poštuju temeljna ljudska prava te kao dokaz ponudio je činjenicu da u vladi RS sjede tri ministra hrvatske nacionalnosti.

Nije, međutim, rekao kako je riječ o osobama koje je postavio njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i koje ničim ne zastupaju interese Hrvata u RS-u. Slično je i s klubom Hrvata u Vijeću naroda RS-a u kojemu većinu čine zastupnici odani Dodikovoj stranci pa oni gotovo nikada nisu osporili niti jedan zakon kojega donosi srpska većina u entitetskom parlamentu.

>>Dodik napao biskupa Komaricu, optužuje ga da širi laži o stanju u RS-u

>>Dodik ponovno poručio da ne želi plin iz Hrvatske i da se nada ruskom​

Ključne riječi

Komentara 12

DJ
djakputnik
21:38 19.04.2017.

Onaj komad govedine od Dodika je ustvrdio kako se u RS-u poštuju temeljna ljudska prava. Vjerovatno misli na pravo da hrvati idu kuda hoće, jer "tzv. republika cpbcka" je slobodna zemlja. Isto kao što je Plenky rekao Đikiću.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
22:01 19.04.2017.

svi mi znamo da je Dodik Hrvat sam se prodaje za judine skude...

JU
Jure7
21:43 19.04.2017.

Nisu to hrvati već stari udbaši koji imaju hrvatske papire.... Dodik je generator četništva u bosni.... Da je BiH pravna država davno bi bio u zatvoru....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije