Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD PRIHVATIO SVE ARGUMENTE

Miljević: Odluka Vrhovnog suda u slučajevima "garaža" i "selotejp" potpuno očekivana

Veljko Miljević
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
28.07.2016.
u 17:37

'Takvu odluku sam i očekivao, za mene nema ni jedan posto iznenađenja'

Odvjetnik Branimira Glavaša, Veljko Miljević, kazao je da je odluka Vrhovnog suda kojom je ukinuta prvostupanjska presuda u slučajevima "garaža" i "selotejp" potpuno očekivana.

"Takvu odluku sam i očekivao, za mene nema ni jedan posto iznenađenja", kazao je Miljević Hini, komentirajući odluku Vrhovnog suda koji je pobio raniju nepravomoćnu presudu i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje za ratne zločine nad osječkim Srbima.

Dodao je i da je Vrhovni sud prihvatio sve argumente koje je obrana iznijela u svojim žalbama.

"To se nakon odluke Ustavnog suda iz siječnja 2015. sa sigurnošću moglo i očekivati", dodao je Miljević, podsjećajući na to da je riječ o odluci koju su "mnogi govorili iako je nisu pročitali"

"Može se svašta izvan prava događati, ali nakon te odluke za mene nije bilo dvojbe kakva mora biti odluka Vrhovnog suda. Samo smo dugo čekali sjednicu, a sada nakon sjednice pričekali smo nešto, ali ne neuobičajeno dugo", dodao je odvjetnik.

Kazao je da sada slijedi novo suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu jer je "odluka prvostupanjskog suda ukinuta u cijelosti, kao što je i morala biti".

Prvu pravomoćnu presudu Vrhovnog suda Glavašu od osam godina zatvora, temeljem koje je služio zatvorsku kaznu u Mostaru s koje je nakon gotovo pet godina pušten na privremeni otpust, Ustavni sud ukinuo je na samom početku 2015.

Na snazi je tako ostala presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

>> Vrhovni sud ukinuo presudu u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'! Branimir Glavaš preko Facebooka komentirao odluku

Komentara 14

Avatar Sheldon
Sheldon
19:37 28.07.2016.

presuda je ukinuta zato što je prvostupanjski sud u izreci napisao da se primjenjuje protokol I ženevske konvencije (međunarodni sukob), a u obrazloženju da se primjenju protokol II ženevske konvencije (nemeđunarodni sukob). plus je krivo odredio da je bio nemeđunarodni sukob do 15.2.1992. kada je hrvatska proznata, a trebao je po vrhovnom sudu, nemeđunarodni biti do 8.10.1991. (dan neovisnosti), a sve dalje međunarodni. i zbog toga mora sve ispočetka... glavašev žalbeni razlog da je fehirov iskaz nezakonit je odbijen. u činjenično stanje vrhovni sud se nije niti upuštao. to je totalno kretenski, vsrh je trebao donijeti meritornu presudu kakvu god. ali lakše je postupak vratiti prvostupanjskom sudu.

RI
Rizlman
18:18 28.07.2016.

Pa naravno da je ovakva odluka bila očekivana. Zna se tko drma pravosuđem. A kao što se vidi iz priloženog, Glavaš je već počeo udarati po HDZ-u i najavio "veliki angažman na izborima zahvaljujući ovoj presudi". Ukratko, ovdje nikad nije ni postojao slučaj, već je to plod klasične histerije "civilnog društva" a to su razne dokumente platforme i kulturnjaci, svi odreda bliski SDP-u. Sad SDP-ovi kadrovi u pravosuđu odbacuju prijašnju presudu Vrhovnog suda i oslobađaju Glavaša ne bi li ovaj oteo koji mandat HDZ-u u 4. izbornoj jedinici. Ovog nema ni u Biafri.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
18:31 28.07.2016.

mislim da je u redu da se čovjeka oslobodi u pomanjkanju dokaza bez obzira što mi mislili o tome.. jedino su partizani stijeljali bez presude prethodno žicom vezano ljudstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije