Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić:

'Posebni odredi aktivista, poput nekadašnje OZNA-e tragaju za 'ustašama', da opravdaju postojanje'

milijan brkić vaso
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.02.2016.
u 22:10

– Mi smo jasan stav politički izrekli i zauzeli u više navrata, artikulirali i priopćili hrvatskoj javnosti da smo protiv svih totalitarizama i nacizma i fašizma i komunizma i svih ideologija takvog značaja – rekao je Brkić

HDZ-ov Milijan Brkić nije mogao komentirati fotografiju koja je osvanula u tjedniku Novosti gdje ministar kulture Zlatko Hasanbegović ima kapu koja nalikuje na ustašku jer je, tvrdi, nije vidio, a problem je imao i s razumijevanjem o kojem se časopisu radi.

Što su Novosti? Tjednik? Čiji je to tjednik? Nemam pojma zaista. Ja sam vidio raznorazne tipove s kokardama i s ovim i onim. Mi smo jasan stav politički izrekli i zauzeli u više navrata, artikulirali i priopćili hrvatskoj javnosti da smo protiv svih totalitarizama i nacizma i fašizma i komunizma i svih ideologija takvog značaja. To nas uopće ne zanima.

Prestanimo se već jednom baviti prošlošću, prestanimo više kontaminirati hrvatsku javnost i građane s onima koji su iza nas. Temelj hrvatske države je Domovinski rat, hrvatski branitelji. Idemo sad razgovarati o tome što moramo napraviti da bi Hrvatska sutra bila uređena država i da nam djeca ne bi selila iz ove prekrasne zemlje – poručio je Brkić.

Milijan Brkić i na Facebooku je komentirao situaciju s ministrom Zlatkom Hasanbegovićem.

Mitropolit Porfirije pjevao je četničke, a Stipe Mesić ustaške pjesme. Tvrdio je da smo „dva puta pobijedili“ i opet je postao doživotni počasni predsjednik „antifašista“

Milijan Brkić

– Potraga za tragovima „ustaštva“ poprimila je razmjere histerije. Posebni odredi aktivista, poput nekadašnje OZNA-e tragaju za „ustašama“, „fašistima“, „nacistima“ i sličnima kako bi opravdali smisao svoga postojanja. Bez „fašista“ nema potrebe ni za antifašistima“. Naročito istaknuta meta je ministar kulture dr.sc. Zlatko Hasanbegović. Posebno obučene i opremljene "trojke" kopaju po starim novinama ne bi li pronašli nešto čime bi ga kompromitirali. A sve zato da bi se sačuvale privilegije i održalo na proračunu. Britanski princ Harry slikao se s kukastim križem. Mitropolit Porfirije pjevao je četničke, a Stipe Mesić ustaške pjesme. Tvrdio je da smo „dva puta pobijedili“ i opet je postao doživotni počasni predsjednik „antifašista“ ili tako nešto. Drago Pilsel je kao mladić bacao molotovljeve koktele na sinagoge, a sada je ljevičarska „građanska“ ikona.

Tomislav Nikolić četnički je vojvoda i predsjednik Srbije, a nekadašnji četnik Aleksandar Vučić je premijer. I gle čuda, od svega je problem ministar Hasanbegović koji se 1993. tijekom rata kao mladić slikao s kapom pripadnika HOS-a. Mi smo kao demokratska Stranka izrekli jasan stav protiv svih totalitarizama, i nacizma i fašizma i komunizma i svih totalitarnih ideologija. Prestanimo se već jednom baviti prošlošću, prestanimo više kontaminirati hrvatsku javnost i građane mržnjom i prizivanjem zla. Temelj hrvatske države je Domovinski rat i hrvatski branitelji. Prestanimo kopati po nacionalnim ranama i okrenimo se budućnosti. Idemo razgovarati o tome što moramo napraviti da bi Hrvatska sutra bila uređena država i da nam djeca ne bi selila iz naše prekrasne zemlje. Stoga, u smiraj današnjeg dana - blagdana pepelnice, što nama katolicima označava početak korizmenog razdoblja, mogu reći kako nas samo vjera u Boga i u bolje sutra može voditi u nešto novo i razumnije, jer "I NAŠ USKRS JEDNOM MORA SVANUTI" – napisao je Brkić.

Foto: Novosti

>> Ministar Hasanbegović: Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija!

>> Urednik Novosti: Fotografija ministra Hasanbegovića s ustaškom kapom apsolutno je autentična

Komentara 267

Avatar juricamesko
juricamesko
19:46 10.02.2016.

Milijane Novosti su ti velikosrpski i projugoslavenski list kojemu su urednici i novinari provjereni mrzitelji svega što ima predznak Hrvatsko.o da i to tjednik koji se financira iz hrvatskog proračuna,ali im nisu mrske hrvatske kune.njih rado grabe u što većoj količini .tek toliko ako nisi znao.

DU
Deleted user
19:44 10.02.2016.

Nisu se javljli sa komentarima kad je ZG1 objavio pjevanje četničkih pjesama u pravoslavnim crkvama na Božić,samo su ga suspendirali.

RA
rakikaki
19:43 10.02.2016.

Podrska HDZu i Milijanu. Neprijatelji jel mirno spavate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije