Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Milijan Brkić: Nemaju dostojanstva. Poželim da odigramo i taj 'treći' krug izbora

naslovnica
Foto: VL
17.01.2015.
u 00:10

– Nismo naivni, u ovome činu vidimo pokušaj umanjivanja HDZ-ove političke pobjede – rekao je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić

U pobjedničkoj, izbornoj noći kada se nakon 15 godina na čelo države uspjela uspeti kandidatkinja HDZ-a, jedna je osoba iz vrha HDZ-a malo govorila. To je bio Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a. Govorio ili ne, svejedno, svi su znali da ove, kao niti tri prethodne pobjede bez njega ne bi bilo.

:: Da nije bilo tih manje od 2000 glasova prednosti za Kolindu Grabar-Kitarović na biralištima u Hrvatskoj, nego da je pobijedila zbog dvadesetak tisuća glasova iz BiH, nastala bi velika svađa oko toga ima li smisla da Hrvati iz BiH odlučuju o pobjednicima izbora u RH?

Prema Ustavu svi hrvatski državljani imaju jednaka prava, bez obzira na prebivalište. Čudilo me da je dosadašnji predsjednik svojom prijavom DIP-u pokušao osporiti ustavno pravo našim državljanima koji žive u BiH. Druga strana se na Ustav poziva kada im paše, a kada to nije slučaj pokušavaju ga izigrati. Ovo je bio pokušaj povratka u vremena kada su bivšem predsjedniku RH, Stjepanu Mesiću, za sve loše u našoj državi bili krivi Hercegovci – osim onih s kojima je prijateljevao. Pokušalo se opet sugerirati da su BiH Hrvati opasnost za demokraciju u RH. Na sreću naši birači nisu nasjeli na to.

:: Kako komentirate ovu strku oko SDP-ovog dokazivanja da je potreban treći krug izbora zbog velikog broja nevažećih listića?

To je očajnički i smiješan čin. Niti dva dana nisu uspjeli biti dostojanstveni u porazu, ti ljudi čak iz Josipovićeva kruga igraju najgoru moguću igru gubitnika. Ne znam događa li se to uz njegovo znanje ili ne, no gotovo da bih poželio da i odigramo taj “treći” krug, jer držim da bi onda razlika između naše kandidatkinje i kandidata SDP-ove koalicije bila još i veća. No, nismo naivni, u ovome činu vidimo pokušaj umanjivanja HDZ-ove političke pobjede, i zauzimanje pozicija za predstojeće parlamentarne izbore.

Cijeli intervju sa glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem pročitajte u prilogu Obzor u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

Foto: VLm

Komentara 128

BA
bakulušić
21:19 16.01.2015.

Ako su SDP-ovci spremni snositi troškove izbora, i ja sam za još jedan krug.

GO
google385
21:14 16.01.2015.

milanovic je cista nula od covjeka

Avatar Trpimir
Trpimir
21:00 16.01.2015.

Ma bilo bi super da ponove izbore jer bi ovoga puta Kolinda fino sa preko 80% laganini zatvorila svima usta koja siju mrznju, razdor i klevete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije