Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rošada u Saboru

Brkić najesen preuzima vodstvo kluba od Šukera?

hdz
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
20.05.2016.
u 07:00

Na sjednici Predsjedništva, kako doznajemo, predsjednika stranke Karamarka nitko nije ništa pitao o aferi Konzultantica

Nakon nešto više od dva mjeseca napokon su se sastala glavna HDZ-ova stranačka tijela, Predsjedništvo, Nacionalno vijeće i Središnji odbor, a glavne teme cjelodnevnih sastanaka bile su izmjene Statuta na Saboru stranke 28. svibnja te nedolazak zastupnika na sjednice Sabora. Na Predsjedništvu, doznajemo, nitko šefa HDZ-a Tomislava Karamarka nije pitao o aktualnoj aferi Konzultantica, a on je podnio izvješće o radu u proteklom mandatu te u kratkim crtama iznio program rada za iduće četiri godine, kažu naši izvori.

Članovi Predsjedništva uvjeravaju da nije bilo burnih rasprava i kritika, a da se razgovaralo o funkcioniranju Kluba zastupnika i aktualnoj političkoj situaciji. Glavni tajnik Milijan Brkić najavio je da se osniva stranačka radna skupina koja će predložiti rješenja koja će se ticati i izmjena saborskog Poslovnika kada je riječ o nedolascima zastupnika u Sabor. Izmjene Statuta idu pak u smjeru stopiranja gomilanja funkcija, pa tako članovi HDZ-a neće istodobno moći biti članovi dvaju nadzornih odbora ili upravnih vijeća, a ubuduće će se šefovi lokalnih organizacija na svim razinama birati po načelu jedan član – jedan glas, kao i zamjenik predsjednika HDZ-a.

Mesić kao Che Guevara

Predlaže se i da saborski zastupnici pet velikih gradova ubuduće neće moći biti i gradonačelnici, ali to očito među HDZ-ovim lokalnim šefovima nije dobro prihvaćeno pa će se vidjeti hoće li to proći na Saboru stranke. Dilema je da li im to stranački zabraniti, dok je stav većine gradonačelnika malih gradova da je dobro da su u Saboru kako bi mogli lobirati za svoje manje sredine.

Kada je riječ o funkcioniranju Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, Brkić je rekao da će se na idućoj sjednici Predsjedništva predložiti novi potpredsjednici Kluba zastupnika jer su Gordan Jandroković i Davorin Mlakar podnijeli ostavke nakon trećeg fijaska s kvorumom i da zasad nema drugih promjena. Brkić se ujesen vraća u Sabor i vrlo vjerojatno preuzima mjesto šefa Kluba od Ivana Šukera, iako je rekao da on nema nikakvih ambicija osim pomoći svojim “skromnim znanjem”. Osim što je iznio tematiku raspravljanu na stranačkim tijelima, Brkić je politički vrlo oštro komentirao i sve aktualnosti. Tako je na izjavu bivšeg predsjednika Mesića da ne prihvaća odluku kojom se gasi njegov ured i da ga iz njega mogu samo deložirati, rekao da ne sumnja da je Mesić legalist, osim ako sada nije prešao u revolucionare i postao Che Guevara.

– Ne bude li htio izići, donijet ćemo mu hranu i vodu i neka tamo ostane. Ali za njega vrijede svi zakoni kao i za sve ostale građane – odvratio je Brkić i dodao da je “danas oblačan dan pa je Mesiću možda loše ako je to rekao”. Na izjavu Ranka Ostojića “Ako je Karamarko vjernik, onda treba znati i onu biblijsku – ne laži, ne kradi”, Brkić je uzvratio da mu je drago da je SDP prešao u klerofazu.

– Drago mi je da su blagoslovljeni, ali Ostojiću bi bilo bolje da pita svog predsjednika stranke o tome što mu je brat radio i kakve je kredite dobivao – rekao je Brkić.

Nisam Nostradamus

Na Karamarkovu izjavu da on ne mora biti ništa u Vladi, ali da će ostati pošten čovjek, i novinarsko pitanje može li Vlada preživjeti bez Karamarka, Brkić je rekao da nema Mesija i nezamjenjivih, ali da su Domoljubna koalicija i Most preuzeli odgovornost za upravljanje državom i dok je to tako Karamarko je potpredsjednik Vlade, a vidjet ćemo hoće li “sutra biti nešto više”. Što to “više” znači, Brkić je rekao da nije Nostradamus. Rekao je i da nije za prijevremen izbore. Ujutro prije Predsjedništva izjavu je dao i Karamarko. Na pitanje je li s kolegama u stranci razgovarao o slučaju Konzultantica te hoće li od njih tražiti podršku, odgovorio je:

“Stranka je uz mene”. Demantirao je i da je HDZ podijeljen.

– Podijeljena stranka ne pobjeđuje. Pobjeđivali smo stranke koje su imale prekrasne rejtinge, i Milanovića i njegovu bulumentu. Gdje su sada? Gledajte čime se bave. Obećali su pakao. Četiri godine imali smo pakao s njima i jedino što mogu raditi jest proizvoditi ovaj pakao koji i proizvode, a vjernici će reći – i završit će u paklu!

Komentara 25

HR
hrvatska91
07:29 20.05.2016.

Partijska preplacena piskarala..pisite o zlocinackom poduhvatu drugova iz partije koji su unistili hrvatsko selo..i zbog kojih necemo dobiti poticaje iz EU. Pustite Karamarka na miru,smradovi..i bavite se pravim aferama koje su teske milijarde!

JE
Jednakost
07:37 20.05.2016.

Klobuk je vazan.

Avatar links
links
07:13 20.05.2016.

opet metla za bucmastog Šukija, nije se dovoljno ulizivao... mora pojačati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije