Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić:

'Kandidate za budućeg ministra branitelja predložit će Vijeće za suradnju'

Milijan Brkić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
03.02.2016.
u 23:59

Klisović: Ovo nije vlada u sjeni. Ovo je, po mom mišljenju, nešto puno gore

Kandidate za budućeg ministra branitelja predložit će Vijeće za suradnju, potvrdio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić večeras u Otvorenom na HTV-u, a na kraju će odluku donijeti Vlada.

Brkić je rekao da je Vijeće za suradnju savjetodavno tijelo, međufiltar između Vlade i ministara, servis koji će davati prijedloge i savjete za određena politička rješenja na osnovi ključnih smjernica reformske Vlade.

– To nije nikakva nadvlada, skinimo mistiku. To je uobičajeno tijelo – rekao je Brkić.

Vijeće će se baviti kadrovskim pitanjima, a druge vrste savjeta, primjerice o hrvatskim autocestama, neće slati Vladi, rekao je Miroslav Šimić iz Mosta. Joško Klisović iz SDP-a Vijeće je opisao kao izvaninstitucionalno tijelo koje ulazi u proces donošenja odluka u zemlji, a nije prepoznato nijednim zakonom ni Ustavom.

– Ovo nije vlada u sjeni. Ovo je, po mom mišljenju, nešto puno gore – rekao je Klisović.

Stipe Petrina kaže da je osnivanje tog tijela pravo koalicije, ali ga on vidi poput paralelne vlade. Ako dođe do razilaženja mišljenja između Vijeća i ministara, Petrina misli da će prevladati Vijeće.

>> 'Mi smo savjetodavno tijelo, a ne vlada u sjeni. Sve će se posložiti za desetak dana'

Komentara 24

Avatar zamp1
zamp1
01:03 04.02.2016.

Josica za ministra branitelja ili nekog iz HOSa , zasto ne??

Avatar Frano1
Frano1
00:52 04.02.2016.

Petrina je u sukobu sam sa sobom i većinom prevlada onaj Petrina koji valja gluposti.

SU
SUBARU
08:17 04.02.2016.

Stručnjak diplomac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije