Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić:

Dozvolimo li relativizaciju domoljublja, sljedeće će biti relativiziranje svega pa na kraju i svih žrtava i Države

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.04.2016.
u 17:40

"Domoljublje nije isključivo, već naprotiv, uključuje, cijeni i poštuje druge i drugačije", napisao je glavni tajnik HDZ-a na Facebooku.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić na svom je Facebook profilu iznio svoje stavove o domoljublju. 

Status Milijana Brkića prenosimo u cijelosti: 

"U posljednje vrijeme političkim, medijskim i kulturnim prostorom često se provlače teme oko domoljublja. Domoljublje je ljubav prema domu i prema Domovini, ljubav prema svom i svojem. Domoljublje nije isključivo, već naprotiv, uključuje, cijeni i poštuje druge i drugačije. Domoljublje je ljudski imperativ, pravo na život i rad, smisao i stil života. Mi našu Domovinu Hrvatsku imamo 26 godina i jako je mlada. Ne budemo li čuvali i njegovali domoljublje te dozvolimo li relativizaciju domoljublja, sljedeće će biti relativiziranje svega pa na kraju i svih žrtava i Države. To su opasnosti za našu mladu Domovinu jer mi smo stoljećima sanjali svoju Državu.

Zahvaljujući žrtvi hrvatskog naroda kroz bremenitu povijest, blagodat je imati našu Domovinu Hrvatsku i našu drugu Domovinu u kojoj živi naš hrvatski narod, Bosnu i Hercegovinu. Neizmjerna je sreća i Božji dar, biti svoj na svome, a ne pod nečijom čizmom, pa makar i u siromaštvu, ali u vlastitoj slobodi. Sjetimo se Gundulićevih stihova "o lijepa, o draga, o slatka slobodo"! Zato trebamo jasno reći, domoljublje je jedna od najvažnijih vrijednosti, važna kategorija koje moramo isticati kako bismo sačuvali svoju suverenu i samostalnu Hrvatsku, očuvali našu vjeru, nacionalni identitet, kulturu, tradiciju i opstojnost našega naroda.

Vrlo je važno kontinuirano naglašavati ZAŠTO je važno njegovati domoljublje i naše obje Domovine, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Potrebno je reći, neka naš narod čuje i razumije; NAROD BEZ DOMOVINE JE KAO ČOVJEK BEZ DOMA, A ČOVJEK BEZ DOMA JE BESKUĆNIK I LUTALICA!!!", napisao je na Facebooku glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

 

[ NIKADA SE NE SMIJEMO UMORITI, RADEĆI I DAJUĆI SVE ZA NAŠU DOMOVINU ]U posljednje vrijeme političkim, medijskim i...

Posted by Milijan Brkić on 9. travnja 2016

>>Milijan Brkić objavio: Ne mogu prihvatiti časnu dužnost ministra branitelja!

Komentara 146

Avatar comparator
comparator
18:10 09.04.2016.

Ni jednoj državi u povijesti okupator nije donio boljitak tako neće ni nama pa zato čuvajmo svoje .

DU
Deleted user
18:13 09.04.2016.

Ocekujem napade filozofskog faksa ,delija ,civilnih udruga ,platforme 112 ,srpskog narodnog veća ,...

AP
apolon
18:14 09.04.2016.

B rkicu nakon vladavine milanoviceve ljevice t reba vjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije