Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi sa srcem

Mile Dedaković večer prije prosvjeda završio na hitnoj pomoći

dedaković
Sanjin Strukic/PIXSELL
Autori: Diana Glavina, Branimir Bradarić
29.01.2011.
u 14:53

Zbog teškog općeg stanja i šećerom u krvi koji je varirao od 23 do čak 27 milimola u litri krvi, Mile Dedaković Jastreb primljen je na bolničko liječenje na Kliniku za dijabetes Vuk Vrhovac Kliničke bolnice “Merkur” u Zagrebu.

Iako se u najavama braniteljskog prosvjeda govorilo da će jedan od govornika biti i zapovjednik obrane Vukovara Mile Dedaković Jastreb se ipak nije pojavio na prosvjedu.

Zbog teškog općeg stanja i šećerom u krvi koji je varirao od 23 do čak 27 milimola u litri krvi, Mile Dedaković Jastreb u petak poslijepodne primljen je na bolničko liječenje na Kliniku za dijabetes Vuk Vrhovac Kliničke bolnice “Merkur” u Zagrebu. To nam je potvrdila dežurna liječnica dr. Violeta Milić i rekla nam da se pacijentu obavljaju pretrage kako bi se utvrdili uzroci hiperglikemije unatoč tome što je na intenziviranoj inzulinskoj terapiji.

– Razlog tako visokom šećeru u krvi i šećeru u urinu može biti sres, infekcija, nediscipliran način života, početak infarka, uopće počeci komplikacija šećerne bolesti – kaže nam dr. Milić. Mile Dedaković Jastreb boluje od dijabetesa tipa 2 i već je neko vrijeme na terapiji inzulinom, no liječnici tek moraju otkriti zašto lijek ne djeluje i zašto mu se šećer u krvi ne spušta na normalnu razinu.

Poznato je da vođa obrane Vukovara već godinama nije dobroga zdravlja koje se očito u posljednje vrijeme dodatno narušilo. Osim dijabetesa ima i zdravstvenih problema s tlakom, sa srcem, sa cirukulacijom, a i višak kilograma je u njegovom stanju također značajan rizik po zdravlje. A i te kako je moguće da je upravo stres zbog posljednjih nemilih događanja s braniteljima bio okidač za - bolnicu.

– Dedaković je trebao doći i biti jedan od govornika ali mu je u petak navečer pozlilo te je završio na hitnoj. Od svega što je preživjeo tijekom godina on ima problema i sa šećerom i tlakom a sad očigledno i sa srcem. Svi se nadamo da će biti dobro i uskoro opet sa nama, rekao je Zdravko Komšić, vukovarski branitelj i logoraš i jedan od govornika na prosvjedu.

Vukovarski prosvjed okupio je i brojne predstavnike udruga koji su došli u Vukovar sa svojim članovima da daju podršku i iskažu svoj stav o uhićenju Tihomira Purde i podignutim optužnicama protiv branitelja od strane Srbije.

Među okupljenima se mogao vidjeti i predsjednik Hvidre Josip Đakić, a koji je cijelo vrijeme stajao sa prisutnim ministrima. Đakić je u društvu ministara i napustio vukovarski središnji trg gdje se održavao prosvjed.

Komentara 53

Avatar comparator
comparator
15:46 29.01.2011.

Drug Tito Ti si smeće četničko .Zapravo si plačeni Udbas ,komunjgar i sve najgore bolesno što nije poželjno za vidjeti.Ti si gnoj ogavni. Ti si jad i bjeda morala . Umri u praznini duše svoje.

Avatar alien79
alien79
17:00 29.01.2011.

Rambo nije ga Franjo dao premlatiti nego UDB-a s Manolićem na čelu

KR
kresimirica
17:29 29.01.2011.

Idemo na Dedakovića Dedaković je vitez i hravatski mučenik, po čemu? Zato što su u njegovom krevetu našli 370 tisuća njemačkih maraka koje ste vi poslali a on ih drži u svome krevetu zato je vitez i mučenik? zato jee vitez jer je napustio bojište u Vukovaru zato je vitez jer je samo mjesec i pol bio u Vukovaru zato je vitez jer je prije nekoliko mjeseci tukao iz svih oružja po Hrvatskoj zato je vitez jer je bio član SKP pokreta za Jugoslaviju zato je vitez jer dok smo bili na robiji on pjevao Druže Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrećemo po čemu je on vitez potome što je došao u stranku prava pa gdje je on bio kad je grmilo gdje je on bio kad smo se vi i mi tukli za Hrvatsku služio je Titu, Partiji i svima drugima i sad je vitez zato što briše noge Partiji! http://www.youtube.com/watch?search=&gl=US&mode=related&hl=uk&v=mi-n8DSJ50o Ispričavam se Mili Dedakoviću, učinil je kaj je mogel, al kaj je učinil Mesić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije