Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorio im na pitanja

Milanovića u SAD-u dočekali i aktivisti: Nemojte dozvoliti bušenje našeg Jadrana!

Aktivisti dočekali Milanovića u Seattleu
Foto: Facebook
1/3
01.10.2014.
u 15:51

Predvodnik aktivista Sam Evich zamolio je Milanovića za razgovor, na što je on pristao i proveo s njima nekoliko minuta

Osim čelnika vodećih IT tvrtki i zajednica Hrvata, premijera Zorana Milanovića su tijekom boravka u SAD-u dočekali i aktivisti. Pripadnici Saveza za čisti Jadran iz Seattlea (CASA) dočekali su Milanovića u nedjelju prije konferencije zajednice Hrvata u Seattleu kako bi s njim porazgovarali o planovima bušenja jadranskog podmorja.

Kako su aktivisti izvijestili na svojoj Facebook stranici, dočekali su premijera s transparentima na hrvatskom i engleskom jeziku na kojima je pisalo "DOBRODOŠLI, premijeru Milanoviću – kad se vratite kući, molimo Vas nemojte dozvoliti bušenje NAŠEG Jadrana". Osnivač CASA-e Sam Evich zamolio je Milanovića za razgovor, na što je on pristao i proveo s njima nekoliko minuta.

– Gospodin Milanović je bio ljubazan i zastao kako bi odgovorio na naša pitanja. No, bili smo jako razočarani kada nam je rekao da je on tu nemoćan. Zatražili smo od premijera Milanovića da se zauzme i zaštiti hrvatsku baštinu koja je čvrsto vezana za čist i zdrav ekosustav u Jadranskom moru – izvijestili su aktivisti CASE i dodali kako su mu izrazili svoju tugu zbog planova bušenja u Jadranu jer mnogi od njih potječu iz dalmatinskih obitelji.

– Pokušao nas je umiriti oko rizika za okoliš rekavši kako će se većinom izvlačiti plin, a upozorio sam ga kako je to i dalje prljavi proces koji zagađuje naše oceane – istaknuo je Sam Evich.

Inače, aktivisti su objavili i kako je HRT snimio cijeli susret Milanovića i aktivista, kao i intervju s osnivačem CASA-e, no da ništa od toga nije objavljeno. Također, najavili su i kako će od HRT-a putem e-mailova tražiti da objave navedene materijale.

>> Milanović iz Cisca održao konferenciju s Lalovcem u Zagrebu

>> Gaf ministra Marasa na TV-u: Premijer je otišao u Silikonsku dolinu

 

Komentara 33

Avatar hdz1848
hdz1848
15:55 01.10.2014.

U Jadranu je već danas preko 200 platformi. Talijani bi se sigurno složili s ovim aktivistima. Neka Talijani buše a mi od njih da kupujemo naftu.

DU
Deleted user
16:41 01.10.2014.

Ovog treba u zatvor

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:01 01.10.2014.

"- Pokušao nas je umiriti oko rizika za okoliš rekavši kako će se većinom izvlačiti plin" obećanje ludom radovanje Mister Evich.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije