Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan oružanih snaga

Milanović: Vojsku ne želim prljati dnevnom politikom

milanović
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/5
28.05.2015.
u 14:15

Kad branitelji nisu otišli k njima u Sabor, HDSSB-ovi Josip Salapić i Krešimir Bubalo spustili su se na Markov trg i popričali s prosvjednicima

Branitelji koji više od 200 dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66, danas su prosvjed proširili i na Markov trg gdje čekaju da ih primi premijer Zoran Milanović. Najavili su da će na Trgu ostati dok god se to ne dogodi. Njihov prosvjed komentirao je ministar branitelja Predrag Matić.

Premijer Zoran Milanović s proslave dana Oružanih snaga RH rekao je da vojsku ne želi prljati dnevnom politikom, javlja N1 televizija

Ministar branitelja Predrag Matić također se osvrnuo na prosvjed.

– Sad će vam doći premijer, pitajte ga hoće li ih primiti, kazao je Matić te dodao da branitelji iz Savske ne žele razgovarati sa svojim ministrom. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ne želi da državni vrh zajedno polaže vijence pa je trubač jutros skoro pao u nesvijest – kazao je Matić.

Branitelji su u 14 sati, s druge strane Markova trga, imali dogovoren razgovor s klubovima HDZ-a i HDSSB-a, koji su im dali potporu oko ustavnog braniteljskog zakona, no sastanak su otkazali jer, kako kažu, "čekaju razgovor s premijerom".

Kad branitelji nisu otišli k njima u Sabor, HDSSB-ovi Josip Salapić i Krešimir Bubalo spustili su se na Markov trg i popričali s prosvjednicima.

– Najmanje što premijer može napraviti jest otvoriti vrata braniteljima i porazgovarati s njima. Ne treba stvarati tenzije, ovo je revolt branitelja koje se već mjesecima ignorira – komentirao je HDSSB-ov Josip Salapić.

Zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ poručila je braniteljima da su vrata Ministarstva i dalje za njih otvorena i da je pravo mjesto za razgovor peti kat u zgradi Ministarstva

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da branitelj, kao i svatko drugi, ima pravo prosvjedovati na Markovom trgu do 22 sata, a upitan što će biti ako se do tada ne raziđu, Ostojić je rekao: "To je stvar policije".

- Markov trg je uobičajeno mjesto za prosvjedovanje koje je Vlada omogućila. Zato što prosvjed nije prijavljen, ide prekršajna prijava - rekao je Ostojić.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, upitana što misli o tome da su se prosvjedi preselili iz Savske 66 na Markov trg, rekla je "Mislim da je to sramotno".

>> UŽIVO Branitelji iz Savske proširili prosvjed i na Markov trg

>> Đuro Glogoški: Ne primi li nas premijer, ostajemo ovdje. Čekat ćemo koliko treba

Komentara 24

DU
Deleted user
14:36 28.05.2015.

Što god je Zoki dodirnuo sve je uneredio. Dobro je da barem vojsku ostavlja na miru iako je i to dvojbeno

IV
Ivanhop
14:39 28.05.2015.

Milanovićeva vlada je elementarna nepogoda za Hrvatsku.

DR
drugPlenky
14:39 28.05.2015.

Ako se sjećate Sanaderovog pitanja da Milanović nezna dal bi piškio ili kakio sad imamo odgovor, i jedno i drugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije