Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pripremite prijedloge'

Pročitajte pismo koje je Milanović poslao Kolindi Grabar-Kitarović

Milanović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
23.02.2015.
u 16:27

Navodi se da je premijer ponovio poziv na sjednicu Vlade te da je načelno pozdravio inicijativu predsjednice da predloži sjednicu Vlade

Premijer Zoran Milanović uputio je predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pismo u kojem predlaže da zajedno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, objavila je ranije Vlada na službenom Twitter profilu, dok su kasnije na službenim internetskim stranicama pismo objavili u cijelosti.

Premijer je ponovio poziv na sjednicu Vlade te da je načelno pozdravio inicijativu predsjednice da predloži sjednicu Vlade.

– Od predsjednice očekuje konkretne prijedloge – objavljeno je na Vladinom Twitteru.

Podsjetimo, Grabar-Kitarović je prošlog tjedna nakon sjednice Vlade telefonom nazvala premijera Milanovića te mu je predložila zajednički sastanak radi dobrobiti države. Pozvala ga je da dođe na Pantovčak na "razgovor i kavu". Tom prilikom rekla mu je da će na temelju članka 102. Ustava predložiti održavanje tematske sjednice Vlade o gospodarskoj i socijalnoj situaciji u RH, na kojoj bi i ona bila nazočna. Iz Banskih dvora tada su poručili da premijer predsjednici stoji na raspolaganju u svakom trenutku za konzultacije i razgovor.

Pismo premijera Milanovića prenosimo u cijelosti:

"Poštovana gospođo Predsjednice,

imajući u vidu zajedničke ustavne i zakonske ovlasti u pogledu usmjeravanja rada sigurnosnih službi, predlažem Vam da, čim budete spremni, ali svakako u razumnom roku, zajedno sazovemo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Naime, Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija Republike Hrvatske za 2015. godinu nisu još usvojene. Vaš prethodnik, predsjednik Ivo Josipović, i ja, iz razumljivih razloga nismo to željeli učiniti tijekom predizborne kampanje.  

Koristim ovu priliku da Vam ponovim poziv da dođete na sjednicu Vlade Republike Hrvatske, kada Vam god to odgovara.  

Nastavno na Vašu, više puta javno izraženu, namjeru da predložite Vladi da „održi sjednicu i razmotri određena pitanja“ (čl. 102 Ustava Republike Hrvatske), načelno pozdravljam takvu inicijativu. S obzirom na prirodu i način djelovanja Vlade, smatram da je važno da pripremite konkretne prijedloge, mehanizme za njihovo provođenje te procjenu financijskih i proračunskih učinaka", stoji u pismu premijera Milanovića.

>> Kolinda i Milanović razgovarali, fra Zovko blagoslovio prostorije Ureda

Komentara 155

MA
MarioG
13:50 23.02.2015.

Premijer koji ne poštuje institucije ove države je poznat po ispadu da smo "slučajna država". Možda u njegovoj glavi..

KA
KaNiDora
13:54 23.02.2015.

Normalno da će predsjednica doći s konkretnim prijedlogom. U čemu je problem Milanoviću?

Avatar mirica19
mirica19
13:50 23.02.2015.

Premjer je počeo raditi. Hm, gdje je dotični bio sve ove godine i zašto se plaši kave se predsjednicom, zašto izbjegava taj susret 'jedan na jedan'? Njega će Kolinda dovesti u red, u to ne sumnjam. Još ćemo ovih par mjeseci morati gledati, kasnije se više nećemo ni sjećati tko je bio Zoran Milanović :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije