Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sdp

Milanović u Zadru na susretu s članstvom SDP-a, među njima i Polovina Lungo

zoran milanović sdp
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
12.02.2016.
u 23:20

Na skupu je bio i kandidat za predsjednika stranke Dušan Polovina Lungo, koji rekao da je iskoristio statutarnu mogućnost da se kandidira

Predsjednik SDP-a  Zoran Milanović susreo se u Zadru s članovima županijske i gradske organizacije, a među njima bio je i zadarski poduzetnik Dušan Polovina Lungo,  Milanovićev protukanadidat na skorašnjim izborima za predsjednika stranke. 

Milanović je okupljenim SDP-ovcima rekao kako sve što je dobro odrađeno ne bi bilo moguće bez članova stranke. Dobre su ideje oko kojih se okupljamo i socijaldemokracija je u Hrvatskoj jak pokret, ocijenio je  predsjednik SDP-a.  Kako je istaknuo, SDP ne vodi lustraciju, ne plaši ljude narodnim neprijateljima. Govoreći o duhu SDP-a, rekao je da on ne mora biti borben, ali mora biti čvrst i pun znanja.  Zahvalio se svima koji su podržavali stranku i u politiku ušli s puno entuzijazma. Rekao je kako bi volio da je politički jezik u Hrvatskoj umjereniji, a to će biti, kako je ponovio,  kada HDZ postane hrvatski CDU. Za njega je "jedna od najfascinantnijih stvari" koju je čuo da su pokrali HDZ.  To nije istina, ali pokazuje da smo uveli toliko reda da se potkradati više ne može, istaknuo je Milanović.

Na skupu je bio i kandidat za predsjednika stranke Dušan Polovina Lungo, koji rekao da je iskoristio  statutarnu mogućnost da se kandidira. 

Čini se da sam pogodio jer sam pobudio znatiželju svih stranaka u Hrvatskoj. Po mojim informacijama, i drugi razmišljaju o mogućnosti da vas  više ne kandidira baza, nego se da sami kandidirate, pa gdje dospijete, rekao je Polovina.

Na novinarski upit zašto smatra da je bolji od Milanovića, kazao je kako nije bolji nego žešći, a to će se vidjeti uđe li u prvi krug s tisuću potpisa.

U ponoć 31. siječnja istekao je rok za isticanje kandidatura u SDP-u, a Milanoviću i Zlatku Komadini u utrci za predsjednika stranke pridružio se  i Polovina Lungo. Svaki kandidat za predsjednika SDP-a mora u roku od 30 dana skupiti tisuću potpisa. Nakon isteka tog roka počinje izborna kampanja, a  novog predsjednika SDP-ovci će izabrati 2. travnja.  Dušan Polovina Lungo kandidirao se za tri dužnosti - za predsjednika, za člana Predsjedništva te za člana Glavnog odbora.

>> Milanoviću, ako smo dobili izbore, jesi li ti premijer?

Komentara 12

GA
Gambit
00:03 13.02.2016.

Polovina i Sirovina na istom mjestu?

Avatar navijač
navijač
23:46 12.02.2016.

Bio Dušan ili Zlatko ili Narkos na čelu SDP-a , Hrvatskoj drzavnosti se isto piše . Memorandum S.A.N.U. 2.

Avatar sniper
sniper
00:43 13.02.2016.

Putujući cirkus boljševika lijepom našom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije