Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović

'Sirijsko kemijsko oružje neće se prekrcavati u Hrvatskoj'

'17.09.2013., Zagreb - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovic sastao se u Banskim dvorima s predsjednikom Vlade Republike Makedonije Nikolom Gruevskim. Dvojica premijera odrzala su nakon
Foto: Pixsell
15.12.2013.
u 11:15

Inače, dva broda, danski i norveški, čekaju na Cipru odobrenje da preuzmu dio sirijskog kemijskog arsenala koji do kraja prosinca mora napustiti zemlju

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je danas u Rijeci da se kemijske tvari iz Sirije neće prekrcavati u Hrvatskoj nego najvjerojatnije u Italiji, javlja HRT. 

Neće biti ništa od toga zato što je Italija nakon dugog razgovora, nama se pristupilo relativno kasno, prihvatila da se to obavi negdje u Italiji, ne znam gdje, Italija je ogromna zemlja. Hrvatska je bila na to spremna i ja sam namjerno prije tjedan dana otvorio tu temu da se javnost uvjeri o čemu se tu radi, dakle sigurnosno to nije opasno, rekao je premijer Milanović.

Podsjetimo, Milanović je prije pet dana izjavio da  "možemo sudjelovati u jednom plemenitom projektu, ne moramo, ali javnost to mora znati". Dodao je da Hrvatska nema trenutačne koristi od toga, ali "mi smo članica UN-a, NATO-a, EU, zemlja koja želi mir u svijetu i trebamo zaključiti postoje li rizici za Hrvatsku i koje su koristi". Naglasio je da nas nitko ni na što ne može natjerati te da ni nema takvih pokušaja.

Inače, dva broda, danski i norveški, čekaju na Cipru odobrenje da preuzmu dio sirijskog kemijskog arsenala koji do kraja prosinca mora napustiti zemlju, ali zasad ne znaju kamo će odvesti svoj teret. Sjedinjene Države su pristale pobrinuti se za uništenje dijela kemijskog oružja koje će izvesti u međunarodnim vodama na brodu američke mornarice, ali nordijski čelnici zasad ne znaju kako će se kontejneri prekrcati na taj brod.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić jučer je pak rekao da se postupak prekrcaja otrovne sirovine za kemijsko oružje koja se radi uništavanja transportira iz Sirije može obaviti u nekoj hrvatskoj luci ako je postupak prekrcaja siguran.

>>'Prekrcaj kemijskih tvari u Jadranu - da, ako je postupak siguran'

Komentara 27

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
12:15 15.12.2013.

o ekonomiji...tabula rasa o pravu...tabula rasa o diplomaciji...tabula rasa o strategijama...tabula rasa o realnosti....tabula rasa ..... ali !....o indoktrinaciji i sistemima za izbjegavanje svega normalnog...on je world champion

Avatar AWKWARD DOOBIE
AWKWARD DOOBIE
11:56 15.12.2013.

"elitnom geniju" i inovatoru svih znanja .... ipak su se usudili reći, a da gnjev mesije doživjeli nisu.... da su bojni otrovi i supstance za pripravak istih ipak različiti i opasniji od samolaganja i blebetanja pred ogledalom u treningu nove poze?

Avatar AWKWARD DOOBIE
AWKWARD DOOBIE
11:59 15.12.2013.

Zoki...the chaosmaker, opet ispao mesijanski pametan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije