Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američka turneja

Milanović se susreo s šeficom HP-a Meg Whitman

Milanović
Foto: Vlada.hr
02.10.2014.
u 00:30

S potpisom okvirnih sporazuma otvaraju se široka vrata za visoku tehnologiju, koja nam je danas nedostupna, a njome možemo razvijati proizvode koji se mogu globalno prodavati - kazao je Varga.

Sastanak hrvatskog premijera Zorana Milanovića s izvršnom predsjednicom HP-a Meg Whitman u kalifornijskom Palo Altu mogao bi biti i čisto politički susret, a ne još jedan u nizu premijerovih obilazaka IT kompanija u SAD-u.

Meg Whitman, gorljivu republikanku, proglašavali su prvom ženom koja bi mogla postati predsjednicom SAD-a, dok njezine političke ambicije - dobrano potpomognute vlastitim imetkom koji se procjenjuje na 1,5 milijardi dolara, što je čini četvrtom najbogatijom ženom u Kaliforniji - 2010. nisu naišle na slom kad nije uspjela postati guvernerica te savezne države.

Nakon besprijekorne karijere u Disneyu te fenomenalnog uspjeha u vođenju eBaya, Whitmanova se sada u HP-u bori s lošim poslovnim rezultatima, kao i Oracle, koji je hrvatska delegacija posjetila dan ranije.

No ministar zdravstva Siniša Varga bio je optimističan:

- Neki okvirni sporazumi koji su već ponuđeni, dat će šansu i za zapošljavanje u Hrvatskoj, a isto tako priliku da se iskoristi i hrvatska pamet i napravi izvozni proizvod.

Dodao je da se "nešto mora dati da bi se nešto dobilo" te da se traže određeni ustupci i po pitanju lokacija i po pitanju zapošljavanja, pojasnivši da su to svjetski standardi kad se radi o investicijama.

- S potpisom takvih okvirnih sporazuma otvaraju se široka vrata za visoku tehnologiju, koja nam je danas nedostupna, a njome možemo razvijati proizvode koji se mogu globalno prodavati - kazao je Varga.

 

Komentara 17

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
02:13 02.10.2014.

Jeli itko razumije što je pjesnik htio reći? Ja ne. Osim ako to ne znači da buju sad vani pokupovali nekakvu tehniku. Ništa od ulaganja, čini se.

TH
than
08:57 02.10.2014.

Nakon ovog novog turistickog posjeta ne mora se niti vracati. Ako nista bar Vlada ne zasjeda i ne smislja nove poreze i namete. Rezultat ovog posjeta na racun poreznih obveznika ce biti identican posjetu Australiji. Nula.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
06:47 02.10.2014.

...misle da je uspjeh zarazna bolest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije