Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nema potrebe'

Milanović se ne namjerava odazvati na konzultacije o datumu izbora kod predsjednice

Milanović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
04.09.2015.
u 13:56

Kazao je i kako je koalicijski sporazum SDP-a i njegovih partnera spreman te će biti potpisan "ovih dana"

- Hrvatska predsjednica ima zakonski okvir i ona će odrediti jednu nedjelju kao datum izbora. Da ja predsjednici kažem: Čujte, nama odgovara 8. ili 15. u nekom mjesecu - to je perspektiva predsjednika SDP-a, to nije javni interes. Svaka stranka gleda svoj interes i zato postoji predsjednica, koja treba odrediti datum izbora – izjavio je premijer Zoran Milanović danas u Ludbregu.

Dao je do znanja da se ne namjerava odazvati na konzultacije o datumu izbora koje najavila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

- Postoji zakonski okvir i to nije nešto na što ja imam pravo utjecati. Ne postoji potreba za konzultacijama. One su potpuno neutemeljene, nemaju veze s ustavom. Konzultacije nakon parlamentarnih izbora – da, neka se vidi tko je u stanju okupiti parlamentarnu većinu – decidiran je bio premijer.

Kazao je i kako je koalicijski sporazum SDP-a i njegovih partnera spreman te će biti potpisan "ovih dana".

- IDS će biti s nama, prije ili poslije izbora, to je tako svejedno. Pitanje je čak što nam matematički bolje odgovara – rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na rast BDP-a i industrijske proizvodne.

- To što raste industrijska proizvodnja u Hrvatskoj nije slučajnost, to je trend. Od jedne industrijski razvijene zemlje, u 90-tima smo se, zbog rata, pretvorili u zemlju drugorazrednih rentijera – kazao je premijer Zoran Milanović u Ludbregu.

Komentirao je i oporbene kritike da rast nije dovoljan.

- Prije su govorili da se radi o hrvatskoj krizi, a ne o europskoj krizi, a sad, kad je Hrvatska postigla uspjeh, to nema veze s nama... Uočite kontradikciju. Takve tvrdnje nisu točne, nisu poštene i uvjeren sam da će to ljudi shvatiti – rekao je premijer i ustvrdio ne samo da je Hrvatska izašla iz recesije, nego i da se "stvari razvijaju na zdrav način".

- Kriza je gotova i sad moramo ozbiljnije kontrolirati javni dug. Hrvatska ima zdravu platnu blancu. To znači da od industrijskog izvoza i od izvoza usluga roz turizam ima pozitivan 'tekući račun'. Omjer domaće i strane valute je zdrav. To nemaju mnoge države u svijetu – kazao je Milanović.

>> 'Kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a nije stranačko uhljebljivanje'

Komentara 42

Avatar Benedikta
Benedikta
14:10 04.09.2015.

S Milanovićem nema dogovora, on se smatra jedinim izvršnim šerifom ove zemlje.

Avatar Benedikta
Benedikta
14:12 04.09.2015.

Mislim da Predsjednica čini sve što je u njenoj moći da sve bude transparentno i demokratski, ona ne može utjecati na ljude koji se o nju oglušuju.

Avatar imotska115
imotska115
14:00 04.09.2015.

To je i ocekivano da se ne konsultira sa predsjednicom, njegova bahatost i to ce ga pokopat na izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije