Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Granični spor

Milanović o susretu s Cerarom: Nećemo preko medija. Brate što je previše, previše

Milanović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/13
01.08.2015.
u 11:21

Premijer i ministri defile prate s ribarskog broda Neptun

Premijer Zoran Milanović s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i ministrom uprave Arsenom Baukom sudjeluje u tradicionalnoj manifestaciji Kualjske ribarske noći – defile ribarskih brodica, u općini Kali.

Premijer i ministri defile kaljskih brodova zadarskim kanalom prate s ribarskog broda Neptun.

Premijer je novinarima komentirao izjavu slovenskog premijera Mira Cerara na njegovo pismo.

- Nećemo tako preko medija, ako treba ići ću u Sloveniju, a ako neće neće, što ćemo sad. Dali smo sve od sebe da ne damo ništa loše. Al, brate što je previše, previše - rekao je premijer Milanović i na upit o datumu izbora rekao kako će biti u zakonskom roku.

Na pitanje kako komentira poziv kninske gradonačelnice Josipe Rimac da održi govor u Kninu premijer je rekao da on neće raditi predizbornu feštu od proslave pobjedničke akcije Oluje.

- Ako neki žele raditi strančku feštu neka rade. Naša vlada je Kninu nešto dala i to na molbu kninske gradonačelnice nekoliko milijuna kuna nakon što prošla Vlada nije završila spomenik Oluji - istaknuo je premijer Milanović.

Ministra uprave Arsena Bauka novinari su pitali kada će se održati parlamentarni izbori.

 - Već nekoliko puta sam odgovarao na pitanje kada će izbori, pa ću sada morati odgovoriti malo upečatljivije. O datumu izbora odlučuje ona gospođa koja lijepi pločice, lovi ribu i vozi kombajn, kazao je Bauk.

>> Arsen Bauk: O datumu izbora odlučuje ona gospođa koja lijepi pločice, lovi ribu i vozi kombajn

Komentara 106

DU
Deleted user
11:40 01.08.2015.

Očigledno imamo vjetar u jedra am. diplomacije jer Milanović slijedi timing, sukladno priopćenju SAD veleposlanstva. Novi List objavio da su navodno 3 iz veleposlanstva pratila zasjedanje hrv. Sabora na temu arb. sporazum. Ako je to točna informacija, sve je jasno i slijedi raspad sustava u arbitražnom vijeću jer diktat SAD nitko ne može izdržati na duge staze. Njima odgovara tvrdo, konzervativno pravo mora i međunarodno pravo jer projiciraju silu s mora na kopno i nikakvi pravni presedani ne dolaze u obzir. Što se nas tiče, karikirano, iz podne hrvačine gdje smo bili udarani laktovima - izvukli smo se na stoje, i još imamo moralnu i pravničku prednost jer smo ih izvrgli skandalu koji će se učiti na pravnim faksevima širom svijeta, u kolegiju međunarodno javno pravo i pravo mora. Za sada sve dobro prolazi, nema ni jedne pukotine u proceduri. Što se tiče Slovenija, ako je pok. Drnovšek rekao da je moralna bijeda ucjenjivati Hrvatsku - e sad im se vratilo kao bumerang. A glede prisluškivanja - Cerar nek se zaputi na Sv. Geru gdje Slovenija ima desetljećima prislušnu postaju gore, doduše naši stručnjaci im posijali ometače radio signala uokolo po šumama i gorama. Ako mu to nije dosta da snizi ton, nek se prisjeti da Hrvatska "ukebala" kombi pun špijunske opreme za prisluškivanje koji zalutao na stranu RH, unutra bilo Rhode und Schwarz profi opreme za radio prisluškivanje vrijedne 1 milijun maraka. Zaključno, nema tu više von oben i prodikanja Hrvatskoj nego lizat rane!

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
12:39 01.08.2015.

Spustimo loptu a zemlju i nemojmo sloveniju uzeti previše ozbiljno...svi znamo tko su i što su ...ergo oni su kao mali psić ,puno laju bez puno koristi! Amerikanci su jasno dali na znanje što o cijeloj stvari misle tako daa dodatno tumačenje nije potrebno!Janezi će popušiti kao i u slučaju Ljubljanske banke!

TR
Trnjanec
11:34 01.08.2015.

Milanoviću, a da se napokon pošalje vojska da ukloni terorističku okupaciju Svete Gere?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije