Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozvao Karamarka na sučeljavanje

Milanović: Premijer nije ćaća, nije Bog, ali je najodgovornija osoba

Zoran Milanović u Dugom Selu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/9
06.10.2015.
u 12:50

– Vidjeli smo da gospodina Karamarka u biti nije briga za neke stvari. Nije da on nije pametan čovjek, naprotiv, da je totalna neznalica ni to nije točno. Nego jednostavno ga nije briga – poručio je Milanović

Premijer Zoran Milanović rekao je danas da predsjednika HDZ-a zapravo uopće nije briga za neke stvari. To je rekao zato što šef HDZ-a uporno odbija da se s njim jedan na jedan javno suoči na nacionalnoj televiziji.

Novinari su Milanovića pitali što kaže na HDZ-ovo priopćenje u kojem se tvrdi da je SDP stranka u kojoj su ukorijenjeni recidivi totalitarizma, a to priopćenje je pak odgovor HDZ-a na SDP-ovo priopćenje u kojem se tvrdi da je jedna osoba odgovorna za državu, da se oni trebaju sučeliti i da javnost mora znati kome da da povjerenje.

Znači opet se moramo svađati. Već pola godine govorim kako je premijer najodgovornija osoba u Hrvatskoj. Premijer nije ćaća, nije Bog, ali je najodgovornija osoba i potpuno je normalno čak i obavezno u ozbiljnim demokracijama od SAD-a, Velike Britanije do Njemačke da dvije najodgovornije osobe, od kojih će jedna doći predsjednici sa 77 potpisa novoizabranih zastupnika pred javnošću objasni kako vidi Hrvatsku i pokaže što zna, što ne zna i za što ga uopće nije briga.

'HDZ se uspaničio da Hrvatskoj javnosti nudi kukavičje jaje'

– Vidjeli smo da gospodina Karamarka u biti nije briga za neke stvari, nije da on nije pametan čovjek. Naprotiv, da je totalna neznalica ni to nije točno. Nego jednostavno ga nije briga. On je na vlast htio doći golom silom i sad to ne ide. Za to su potrebne neke druge misaone i radne operacije i zato je vrlo važno da dvije najodgovornije osobe stanu pred kamere tri nacionalne televizije koje će udružene organizirati debatu. To vidimo u Americi svaki dan, a ako je Amerika totalitarna država... – rekao je Milanović.

Ne mislim da je HDZ uzeo program iz Prnjavora, nego im je to netko prodao, meni je to nezamislivo

Zoran Milanović

Komentirao je HDZ-ov poziv da se sučele dva tima, a ne dvije osobe. – To je namjerno tako rečeno i nema nikakve iskrenosti u tom prijedlogu. Timovi se ne mogu grupno sučeljavati – rekao je Milanović. U vezi s time dodao je kako građani putem televizija već mjesecima svaki dan gledaju ljude iz oba tabora. Ova jučerašnja ponuda HDZ-a duboko je neiskrena i pokušaj da se izbjegne – ne ulični obračun nego sučeljavanje. Zato sam iskren od početka i jasan, a HDZ se uspaničio da Hrvatskoj javnosti nudi kukavičje jaje.

'Gospodin Glogoški ili netko drugi, zašto ne, vidjet ćemo kome hrvatski građani više vjeruju'

Premijer Zoran Milanović komentirao je danas najave da bi jedan od vođe prosvjeda u Savskoj 66, Đuro Glogoški mogao biti na listi HDZ-a. – Gospodin Glogoški je Hrvatski građanin i ima ista prava kao i ja, zašto on ne bi bio na njihovoj listi, zašto bih ja to komentirao. Nisam predsjednik HDZ-a, predsjednik sam SDP-a i neformalno vodim koaliciju ''Hrvatska raste''. Gospodin Glogoški ili netko drugi, zašto ne, vidjet ćemo kome hrvatski građani više vjeruju i što su naučili u zadnjih godinu dana, od pokušaja da se vlast zapravo preuzme batinom i plinskom bocom – rekao je Milanović.

- Iza nas su četiri godine rada i rezultata, a iza HDZ-a četiri godine pokušaja da se uličnim i polunasilnim metodama stigne na vlast. To im nije uspjelo i sada vidimo što se hrvatskoj javnosti prezentira. Netko tko im je to prodao prevario ih je, to je prestrašno. Ne mislim da je HDZ uzeo program iz Prnjavora, nego im je to netko prodao, meni je to nezamislivo - rekao je Milanović.

>> U SDP-u je ukorijenjen totalitarizam u kojemu vođa Partije sve vodi

>> Kovač: Čekam da Milanović počne vikati 'Za dom spremni'

>> Žao mi je kad netko nije u stanju napisati program, a da ga ne prepiše iz Prnjavora

Komentara 139

NA
navodno
13:03 06.10.2015.

Zato njegov ćaća prijeti novinarima.

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
13:00 06.10.2015.

postoji li uopće neki instrument u državi u slučaju kad premijer izgubi kompas i počne štetno djelovati protiv države i naroda ili ukoliko se očito primjeti bolest psihičke naravi ?

BU
buljanzeljko453
13:01 06.10.2015.

Kupi koferee dooosta tvog govora. .gotovo je !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije