Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Banskim dvorima

Milanović održao sastanak s američkim potpredsjednikom Bidenom

Biden i Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
25.11.2015.
u 15:56

Glavna tema razgovora bilo je aktualno stanje na Bliskom istoku, a posebice rat u Siriji, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću

Premijer Zoran Milanović razgovarao je u Banskim dvorima s potpredsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Joeom Bidenom koji kao poseban gost sudjeluje na summitu "Predsjednički proces Brdo –Brijuni 2015“. 

Glavna tema razgovora bilo je aktualno stanje na Bliskom istoku, a posebice rat u Siriji, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću. 

Milanović i Biden razgovarali su i o izbjegličkoj krizi s kojom se suočava Europa te o sigurnosnoj situaciji u svijetu nakon nedavnih terorističkih napada i prijetnji.

Posebni gost predsjedničkog summita Brdo – Brijuni, na kojem su okupljeni čelnici zemalja jugoistočne Europe, Biden je nešto ranije u srijedu rekao da je ta regija iznimno važna za SAD posljednjih 25 godina. Ocijenio je, nadalje, da regionalna inicijativa Brdo – Brijuni obavlja dobar posao jer uspijeva u zadnjih pet godina okupiti sve čelnike u dijalogu. 

Dolazak američkog potpredsjednika na summit u Zagreb hrvatski dužnosnici vide kao potvrdu važnosti koju SAD pridaje regiji jugoistočne Europe.

Na sastanku u Banskim dvorima uz Milanovića su bili prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te veleposlanik RH u SAD-u Josip Paro, a uz potpredsjednika Bidena, savjetnik za nacionalnu sigurnost Colin Kahl i veleposlanica SAD-a u RH Julieta Valls Noyes. 

>> Joe Biden: 'Ovdje sam bio dok je još Tito bio živ, a potom Tuđman. Sad znate koliko sam star'

Komentara 10

TP
trias politica
16:02 25.11.2015.

Milanović i Pusić nas predstavljali. Sad je Biden sigurno samo najbolje čuo o Hrvatskoj.

PP
plavac plavi
16:10 25.11.2015.

Hahaha! Sastanak je trajao PET MINUTA!

DM
dr_max
16:11 25.11.2015.

Baš me zanima kaj mu je orao lagao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije