Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RBA dužnici

Milanović o kreditima: To je jedna vrlo mutna priča. To su kamatari

Zoran Milanović
Foto: Vlada
1/6
03.03.2015.
u 14:12

Zadužio sam ministra financija, koji je već bio ovdje, da vidimo kakvo rješenje možemo naći, jer će neke stvari trebati raditi na mišiće, rekao je premijer

Pročistač u ovom trenutku otok Rab stavlja na prvo mjesto među hrvatskim otocima, rekao je premijer Zoran Milanović tijekom današnjeg posjeta Rabu.

– Ovdje ljeti bude i po 50 tisuća ljudi. To su užasno važne stvari i time dižete kvalitetu i cijenu – rekao je Milanović.

Milanović je obišao i završne radove na državnoj cesti D-105 Lopar-Rab.

– Ova cesta je projekt koji mi je djelovao nemoguće prije pet godina jer je trebalo riješiti vlasničko-pravne odnose. Ovo je državna cesta. To je riješeno. Ovo je sada bolje, sigurnije. Uložen je novac, otok ima bolji standard, dakle kvalitetnije može pružati turističku uslugu – rekao je Milanović.

– Ono što sad treba slijediti je ulaganje u hotele, u turističku ponudu, na otoku koji ima ekološke i infrastrukturne standarde zapada. Tu se u budućnosti radi o desecima i desecima milijuna eura. A kad taj novac uložimo, dakle manje država, a više privatni investitori, onda taj novac treba vratiti. Onda to više ne može biti jeftina usluga s devalviranom kunom, nego onda to mora biti kvalitetna usluga, dakle dobro naplaćena usluga, za vrhunski proizvod – rekao je Milanović.

Na pitanje ima li njegov dolazak na Rab veze s lokalnim izborima, odgovorio je niječno.

– Ovo planiramo već dugo vremena. Na kraju krajeva, ni u druge sredine u kojima se održavaju lokalni izbori ja ne idem – rekao je Milanović. Dodao je da na Rabu postoji i problem ljudi koji su uzeli "one nesretne kredite preko RBA zadruge".

– To je jedna vrlo mutna priča, nema puno takvih slučajeva u Hrvatskoj. Zadužio sam ministra financija, koji je već bio ovdje, da vidimo kakvo rješenje možemo naći jer će neke stvari trebati raditi "na mišiće". To nije normalna situacija. Dakle, nisu išli ti kreditori u Garešnicu i Babinu Gredu, nego su došli ovamo, prvi red do mora, ljudima koji nisu u biti kreditno sposobni za tu vrstu kredita, velikodušno davati novac, u biti ih kamatariti. To je moja poruka. Sudska presuda je sudska presuda, pošten ugovor je pošten ugovor, ugovore u kojem se podjednako ili vrlo slično dijele rizici uvijek podržavam, i on ima svoje posljedice i na sudu. Ali kamatare ne. A ovo su kamatari – rekao je Milanović.

>> Premijer Milanović ručao u pučkoj kuhinji

>> Sud odgodio deložaciju zagrebačke obitelji koja je uzela kredit preko RBA udruga

Komentara 15

TA
tamanitelj
14:56 03.03.2015.

Možda mu je Špičkovina udarila u glavu

DU
Deleted user
14:38 03.03.2015.

Još jedna svima znana priča - kad su se krediti uzimali i gotovina, trljajući ruke, nosila iz Austrije u smjeru otoka, e onda su bili pametni, svjetski itd. Sad kad bi trebalo vraćati te iste kredite, ti isti apartmandžije digli medijsku buku da se radi o lihvarenju i da im hoće uzeti kuće - dakako, kad su bile hipotekarni instrument osiguranja kredita. I sad im još premijer puše u jedra. A kako nije bilo ništa protiv zakona i bankarskih uzusa kad su se krediti dobivali!? Kako to moguće, isti su zakoni bili i onda i sada - eh, ali sada je dospio rok i treba vraćati... I tu bi Milanović pokazivao mišiće? Je li, a što je s onima koji godinama skupljaju boce i nijemo gledaju i goste u tim apartmanima i njihove vlasnike, zašto ne pokazati empatiju za njih koji žive u totalnoj oskudici nego za obično ohole vlasnike apartmana, svi koji smo gosti duž obale znamo taj sitnoposjednički mentalitet.

RR
rrushihajdari
14:53 03.03.2015.

kamatari iti si kamatarijo ovoga naroda 4,godina sada su izbori hoces dale da,kamatasis,ja misli ovoga puta neces moci hrvate da,kamataris tfoje nistarije niko nece moci jako dugo da popravi,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije