Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup u Vukovaru

Milanović neumjereno napao političke protivnike: Izmislili smo Frankensteina

Zoran Milanović
Duško Jaramaz/Pixsell
08.03.2016.
u 22:59

- Kada smo govorili da nema povratka na staro nismo niti slutili koliko je tu autoironije bilo, ovo je idiotarija, ali nije staro. Izmislili smo Frankensteina. Vlada hoda okolo kao zombi - rekao je Milanović dodajući kako premijer Tihomir Orešković nije prvi među jednakima.

- U Hrvatskoj nema neprijateljskih teritorija. Nema utvrda HDZ-a ili SDP-a. To je lekcija i nama da tamo gdje vladamo možemo izgubiti vlast, a negdje je i osvojiti - rekao je danas u Vukovaru predsjednik SDP-a Zoran Milanović u sklopu izborne kampanje za predsjednika stranke.

Istakao je kako nije dobra politika koja ljude plaši Srbima, partizanima, četnicima, lustracijom, progonima čekićima, plinskim bocama dodajući kako je ta politika prazna i da je iz dana u dan sve slabija te joj se bliži kraj. Na upit jednoga od članova stranke koliko će aktualna Vlada RH izdržat na vlasti Milanović je rekao kako ne zna jer je to za njega, ali i sve druge, nešto potpuno novo.

- Kada smo govorili da nema povratka na staro nismo niti slutili koliko je tu autoironije bilo, ovo je idiotarija, ali nije staro. Izmislili smo Frankensteina. Vlada hoda okolo kao zombi - rekao je Milanović dodajući kako premijer Tihomir Orešković nije prvi među jednakima.

Smatra kako je premijer taj koji, kada je frka, mora reći za mnom, a ne naprijed, te preuzeti na sebe donošenje važnih odluka. Ponovio je kako je poslije parlamentarnih izbora najveći legitimitet za premijera imao on, a iza njega Tomislav Karamarko. Prema njegovim riječima poslije Karamarka dugo, dugo nije bilo nikoga pa tek onda Božo Petrov.

- Iz svoga premijerskog iskustva točno znam što se događa na sastancima koordinacije u Banskim dvorima, odnosno, što se radi, a što se ne radi iako bi moralo da se radi za normalno funkcioniranje Vlade. Sada u Banskim dvorima imamo trojac: Petrov koji nije stranka, Karamarka koji škrguće zubima jer nije dobio poluge vlasti, a treći je Orešković koji nije niti bio na izborima- rekao je Milanović koji je u svome govoru Oreškovića nazvao "Timotije", Petrova – "Petronije", a Karamarka – "Karavaso".

Za Oreškovića je rekao kako je sam tražio sve ovo što mu se događa te da dolazeći iz "Teve" nije niti znao gdje dolazi, odnosno, da dolazi u "pakao".

- Nije osudio tipa koji se okolo šeta s "ustaškim kapičkom" - istakao je Milanović koji je mišljenja da se članovi Vlade grčevito drže za stol jer "znaju da im je to što su dobili kao kada im nešto padne s kruške".

Vukovarske SDP-ovce je interesiralo i zašto je stranka za kampanju Ive Josipovića dala 5 milijuna kuna na što je Milanović odgovorio da su dali i da bi dali opet te da je većina troškova fakturirana po zahtjevu bivšeg predsjednika poznatim pružateljima usluga. Za prošlogodišnji trgovinski rat s Srbijom rekao je kako on nije rezultirao nikakvih štetama ali i da bi to i ponovio u datim okolnostima s obzirom da je bio primoran na to.

-Prethodno sam razgovarao s vlasnicima ili predstavnicima najjačih hrvatskih tvrtki koje posluju i u Srbiji. Napravili smo to jer su nas lagali. Gledali su nas u oči i lagali. Onda je uslijedilo jaukanje i zapomaganje- kazao je Milanović.

Bilo je riječi i o Statutu stranke za koji se mogu čuti kako ga čekaju određene promjene. Govoreći na tu temu Milanović je rekao kako se ta tema svako malo ponavlja, ali i da očekuje od onih koji bi mjenjali Statut da željene promjene i elaboriraju.

- Izvolite, ali se dogovorite. Ja sam uveo način glasovanja u SDP jedan član – jedan glas. Kažu birat će članovi sve. Nema problema, samo neka objasne kako. Kažu i da će cjelokupno članstvo birati ministre samo ja ne znam niti jednu takvu Vladu- rekao je Milanović.

Uz njega su na skupu u Vukovaru, a kasnije i u Vinkovcima, bili i njegovi bivši ministri Predrag Matić i Siniša Hajdaš Dončić te Igor Dragovan. 

>> 'Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima, a to niste čuli od nas' 

>> 'Stranka se vodi kao cosa nostra'. Leko: 'Odrekli smo se Račanove ostavštine'

Ključne riječi

Komentara 78

MR
mrakomgluhijem
23:56 08.03.2016.

Najgora clanica eu po ekonomskim pokazateljima i po povlacenju sredstava u 2015 , da je ostao na vlasti uveli bi nam monitoring, pametnome dosta…o obiteljskom kriminalu, njegovom govoru mrznje i neuracunljivosti gadi mi se i pisati…

BA
barkod
23:23 08.03.2016.

Stvarno što ovaj sve lupa, ponoviti ću barem peti puta, ovaj lik od Zoke je spreman za tretman u zapadnom dijelu grada zvanom Vrapče. Ovaj lik sa svojim nesposobnim društvom doveo nas gotovo uz bok Grčkoj a on dijeli lekcije i to sve Ex Cathedra, užas.

BA
barbaizamerike
23:09 08.03.2016.

Anketa ::za dobrobit hrvatske Milanovica sto prije treba eliminirati iz politike tip nema ni auto ni stednju a on I supruga mjesecno zaradivali oko 40000kuna nesto tu ne stima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije