Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović u Bruxellesu:

'Odgovore Mostu nisu pisali državni službenici, nego naši ljudi'

sdp, zoran milanović
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29.11.2015.
u 22:22

Predsjednik SDP-a je ponovio je ponudu šefu Mosta Boži Petrovu da postane novi predsjednik Hrvatskog sabora.

Zoran Milanović odbija svaku pomisao da su državni službenici, a ne samo SDP-ovi stranački ljudi, korišteni za pisanje vrlo iscrpnih odgovora koalicije Hrvatska raste na zahtjev Mosta za očitovanjem o reformama. Dokument objavljen danas na web stranici sdp.hr ima 192 stranice.

- Nisu korišteni činovnici. Mi smo pisali svoje programe i onda, pisali smo ih i sada, pa će onda netko reći da su i naš izborni program, koji postoji za razliku od HDZ-ovog, pisali činovnici. E, pa nisu. Pisali su ih naši ljudi, sveučilišni profesori, praktičari, stručnjaci, i mi smo tu u relativno boljoj poziciji od HDZ-a zato što imamo iskustvo, imamo stabilnost i na neke stvari smo u stanju odgovoriti odmah - rekao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara po odlasku sa summita EU i Turske u Bruxellesu.  - Vjerujem da će prevladati razum i svijest o tome da Hrvatska mora biti stabilna. Mi smo uhodan stroj, efikasan, koji može naravno biti i bolji. Ako u tome Most može pomoći, dobrodošli su - dodao je Milanović. 

Premijer Zoran Milanović na ulasku na summit 28 država članica EU i Turske, koji se održao u Bruxellesu, komentirao je jučerašnju izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o tajnim službama i zaključio da su “Karamarko i Vaso Brkić tamni vilajet” u usporedbi s šefom SOA-e postavljenim u Milanovićevu mandatu. Dragan Lozančić je Hrvat iz Amerike, tradicionalnih svjetonazora, ja ga poznajem iz hrvatskog sustava i službi već 20 godina, doktor je s Columbije (sveučilište Columbia u SAD-u, op.a.), predavao je na NATO koledžima, dakle nema puno takvih ljudi u Europi. E, to je ta razina koju smo dosegli s njim i njegovim timom. Razina Tomislava Karamarka i Vase Brkića je razina tamnog vilajeta. iz te razine smo se digli. I sad smo konačno u Europi - rekao je Milanović, odgovarajući na pitanja novinara.

Predsjednik SDP-a tada je ponovio je ponudu šefu Mosta Boži Petrovu da postane novi predsjednik Hrvatskog sabora. - Naravno, ukoliko on to neće, mi ga nećemo predložiti. Ali za prijedlog predsjednika Sabora potrebna je trećina zastupnika  u Saboru - rekao je Milanović. SDP je, po njegovim riječima, odgovorio Mostu i poslao pismeno očitovanje o reformama.  - Naš program je puno veći od toga, ali to je ono što je Most tražio, mi smo na to odgovorili, angažirajući najbolje što imamo, dodali nešto svoje, i to je to.  Nema tu nikakvih prepreka za suradnju. Zaista nema. Hrvatska je u ovom zadnjem kvartalu imala jedan od najvećih rastova gospodarstva u EU. Mislim da trebamo nastaviti tako - poručio je Milanović. 

>>Evo kako je koalicija Hrvatska raste odgovorila Mostu!

>>Zastupnica objasnila zašto nije došla na sjednicu Nacionalnog vijeća Mosta

Komentara 53

JK
ja-kan
17:16 29.11.2015.

Zoki, narodu je preko glave tvog bahaćenja i nerada, tako da.... možeš slobodno za Rijeku.

DU
Deleted user
17:20 29.11.2015.

Dosadio si vise i Bogu i davlu.Odlazi vise prodana komunisticka lopuzo.

Avatar navijač
navijač
17:24 29.11.2015.

Nema prepreke ni da se tebe i tvoje nehrvatske vlade riješimo za sva vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije