Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Glavnog odbora SDP-a

Milanović kritizirao odnošenje Titove biste s Pantovčaka i zaradio pljesak

sdp
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
21.03.2015.
u 14:04

Po Leki glavna poruka je da SDP u izbornoj godini bude odgovorniji nego inače.

Josip Leko, predsjednik Glavnog odbora SDP-a nakon sjednice rekao je kako se razgovaralo općenito o politici, o politici Vlade i SDP-a u izbornoj godini, ali i o politikama ostalih stranaka u Hrvatskoj te o tome što SDP može ponuditi građanima za sljedeći mandat.

SDP je donio odluku o osnivanju izbornog centra čiji će voditelj biti glavni tajnik stranke Igor Dragovan te o koordinatorima po izbornim jedinicama odnosno, potvrdili su koordinatore koji su već radili taj posao za predsjedničke izbore.

Po Leki glavna poruka je da SDP u izbornoj godini bude odgovorniji nego inače.

- Izbori su test za političke stranke, a pošto mislim da građani imaju već ogromno političko iskustvo oni će očekivati od političkih stranaka najbolje rješenje za konkretne probleme i mislim da će upravo to dominirati kampanjom, rekao je Leko i dodao da se o terminu parlamentarnih izbora nije pričalo, a da će se o tome pričati na idućoj sjednici Glavnog odbora idućoj koja će biti prije početka ljeta.

Zbog napuštanja stranke od strane nekih članova u Glavni odbor kooptirano je troje ljudi članova SDP-a -  Luka Denona, Duško Plečeš i Tihomir Antolković.

Potpredsjednik stranke Gordan Maras rekao je da se razgovaralo o pripremama za izbore, da je stranka operativno već u ovom trenutku spremna za izbore, ali da to ipak ne znači da će izbori biti vrlo skoro.

Kaže da je realnije da će izbori biti bliže kraju mandata nego u ovom trenutku jer žele pred građane izaći sa svime što je Vlada napravila i što još uvijek čini u svom mandatu.

Maras kaže da će SDP kao odgovorna stranka datum izbora građanima objaviti dosta unaprijed.

Maras je rekao da jedva čeka kampanju i da biračima kaže sve što je Vlada napravila tijekom svog mandata. Rekao je da je moral u stranci dosta visok s obzirom da SDP po svim anketama uživa podršku od 25 posto što je za Marasa velika potpira.

Doznajemo da je Zoran Milanović u svom motivacijskom govoru poručio svojim kolegama u stranci da ne treba slati poruke prema biračima HDZ-a nego da se koncentriraju na poruke prema svojim biračima.

Milanović je poručio da će Kukuriku koalicija dobiti izbore i da će zadržati većinu u Saboru nakon izbora.

U svom govoru se kritički dotaknuo i činu izbacivanja Titove biste s Pantovčaka od strane nove predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović za što je, kako doznajemo, nagrađen velikim pljeskom.

Inače, poručio je da se on ne misli baviti predsjednicom Kitarović HDZ-om i njihovim šefom Karamarkom već da biračima treba pričati samo o rezultatima Vlade.

Rekao je da je ova koalicija puno stabilnija i funkcionalnija od politike Vlade koju je vodio pokojni Ivica Račan. Rekao je da bi želio debatu sa Karamarkom jer smatra da Karamarko biračima nije rekao ni "tri suvisle".

Kolege je zamolio da ne upadaju u HDZ-ove priče o ustašama i partizanima i da se bave svojim poslom.

>>Milanović: Ne mogu se baviti takvim trivijalnim stvarima

>>Milanović prije početka sjednice Glavnog odbora SDP-a: Pričat ćemo samo o lijepim stvarima

Komentara 209

Avatar guza guzic
guza guzic
14:45 21.03.2015.

ojjjjjjjjj drugovi jel vam zaooo jel vam zao jel vam zao,,,,,jozek vam je otputovao otputovao ,,,strpite se i vi jos malo i bicete pometeni sa svoim poglavicom zuto G, samo naprid Koli Hrvati su uz Tebe razbi ovaj ckh za sva vrimena

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
14:15 21.03.2015.

Što imaju danas zavnoh ili avnoj, sve jedno plan je isti rušimo Hrvatsku.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
14:56 21.03.2015.

Ma koga briga čime se crveni bave... Mogu se samo pripremati na debakl na parlamentarnim izborima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije