Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preseljenje

Milanović Kolindi dao Visoku, ona traži još lokacija

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Boris Ščitar
1/7
Autori: Ivanka Toma, Iva Puljić-Šego
28.01.2015.
u 23:00

Predsjednica inzistira na preseljenju i traži analizu troškova

Vlada će na sutrašnjoj sjednici donijeti odluku da se rezidencija u Visokoj ulici, za koju je sada nadležan Ured za upravljanje državnom imovinom, daje na raspolaganje Uredu predsjednika. Time će, kaže nam sugovornik iz Vlade, premijer Zoran Milanović novoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pomoći da realizira obećanje iz kampanje, ponovljeno nakon proglašenja izbornog pobjednika, da će Ured predsjednika preseliti s Pantovčaka u rezidenciju u Visokoj ulici.

– Kao predsjednica preselit ću se u rezidenciju u Visokoj, gdje sam i počela raditi 1993. godine. Smatram da je to sasvim primjerena lokacija za predsjednicu jer je Vlada ionako i sada plaća, a ne koristi se i zjapi prazna. To će znatno smanjiti troškove mojeg ureda. Pantovčak ću otvoriti za građane... – izjavila je Grabar-Kitarović još u kampanji.

Ispunili joj želju

Nakon što se počelo ozbiljnije govoriti o rezidenciji u Visokoj kao novome Uredu predsjednika i nedostacima toga objekta (od potrebe za preuređenjem do problema za osiguranje i susjede jer je u slijepoj ulici), predsjednica je izjavila da će mandat početi na Pantovčaku.

– Ne odustajem od preseljenja, a ako se pokaže da Visoka ne udovoljava uvjetima, zatražit ću da mi predlože dvije do tri druge lokacije – rekla je prije tjedan dana Grabar-Kitarović. Čini se, međutim, da novoj predsjednici nitko neće predlagati druge lokacije, nego će joj Vlada ispuniti želju i dati Visoku. Što se tiče održavanja toga objekta i njegove prenamjene, to bi se najvjerojatnije trebalo financirati iz proračuna Ureda predsjednika, iz kojeg su se financirale plaće zaposlenika, službena putovanja, ali i održavanje cijelog kompleksa na Pantovčaku. A u predsjedničkom proračunu za ovu godinu i projekcijama za 2016. nije predviđeno da predsjednik koristi dvije rezidencije pa će se Grabar-Kitarović vjerojatno jedne morati odreći. Naš sugovornik iz Vlade kaže da se nova predsjednica još nije javila Vladi niti je na bilo koji način ostvarila kontakt, pa stoga nije stigao ni njezin zahtjev za sazivanje tematske sjednice Vlade.

Selidbe će biti

Iako je preseljenje Ureda u Visoku bilo njezino prvo obećanje, ono bi se Kolindi Grabar-Kitarović sada moglo obiti o glavu. Postala je svjesna da lokacija u Visokoj ni sigurnosno, ali ni financijski nije najbolja, a to zna i Zoran Milanović te joj zato "izlazi u susret". U timu Kolinde Grabar-Kitarović Vladinu odluku o preseljenju Ureda predsjednika u Visoku prije nego što je nova predsjednica prisegnula smatraju besmislenom. Ona će, naime, prvi radni dan – 19. veljače – na posao doći na Pantovčak jer u Visokoj za to još ne bi ni imala uvjeta. Grabar-Kitarović inzistira na analizi troškova preseljenja u Visoku jer, kako kažu u njezinu timu, ne želi preseljenjem stvarati nove troškove.

Istodobno, od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom očekuje i da joj ponudi još lokacija koje bi bile pogodne za preseljenje Ureda predsjednika s Pantovčaka. U Kolindinu timu poručuju da ona ne odustaje od obećanja o manjem i jeftinijem Uredu predsjednika. Ako to nije Visoka, bit će neka druga lokacija.

>>'Visoka ne odgovara razini sigurnosti, neka tamo presele Mesićev ured'

>>U Visokoj žive Tedeschi, Božo Kovačević, Vesna Kusin....

Komentara 302

Avatar western_star
western_star
23:08 28.01.2015.

što nas briga gdje će predsjedovati...samo neka učini za nas život podnošljivijim...ne bacajte nam pjesak u oči i mi smo ljudi

FR
Franciskoo
23:16 28.01.2015.

"U Kolindinu timu poručuju da ona ne odustaje od obećanja o manjem i jeftinijem Uredu predsjednika. Ako to nije Visoka, bit će neka druga lokacija." Na kraju članka je sve rečeno, koji vrag se pjenite dežurni komentatorski sdp-ovci.

Avatar morski
morski
23:18 28.01.2015.

" Milanović Kolindi dao Visoku, ona traži još lokacija " Ovi će izgleda puknut od jada što su izgubili izbore !!! Dugo je pet godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije