Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozivali su ga da je lijen, a sad je hiperaktivan

Zoran Milanović kao Milan Bandić: Ima ga svuda

zoran milanović
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/8
27.04.2015.
u 19:28

Dosad nije polagao temeljce za projekte za koje je bio svjestan da se neće realizirati

Sve gušći raspored javnih pojavljivanja premijera Zorana Milanovića jasan je znak da ulazimo u visoku fazu pretkampanje za parlamentarne izbore. Mnogi su, neki samo iz čiste zločestoće, Milanoviću često spočitavali da je lijenčina koja se iz kreveta ustaje tek oko devet, da se svjetla u uredima u Banskim dvorima počinju gasiti već oko tri-četiri popodne...

U svrhu kampanje

Sve donedavno premijer je na takve i slične kritike odgovarao kako nije posao državnika biti “posvuduša”, nego raditi svoj posao – često vrlo daleko od TV kamera. 
Štoviše, u proljeće 2013. u kampanji za gradonačelnika Zagreba stil Milana Bandića – koji je tada u prosjeku odrađivao tri do četiri najčešće potpuno trivijalna događaja dnevno – Milanović je nazvao bezglavim glavinjanjem. Za većinu događaja na koja je tada Bandić išao mirne duše i možemo kazati da su bila obično glavinjanje najpoznatije “posvuduše” hrvatske politike, koje nije imalo zapravo ništa sa stvarnim poslovima koje bi gradonačelnik glavnog grada Hrvatske trebao raditi.

Prije nekoliko dana Bandić je, gostujući na Radio Sljemenu, uzvratio istom mjerom. Cinično je poručio kako mu je drago da ga Zoran Milanović kopira, govoreći u kontekstu Vladinih mjera za pomoć blokiranih i prezaduženih. Ali je Vladinu mjeru nazvao trikom, a ne iskrenom brigom za ljude, a Milanovića i ministre pozvao je da bi im “ako su raspoloženi” rado održao predavanje o principima solidarnosti i socijalne pravde.

Milanovićeva naglo probuđena hiperaktivnost sigurno je u funkciji predizborne kampanje (često samo zbog toga), ali nipošto nije “bezglavo glavinjanje”. U redu, mogla je manifestacija “Kostelska uskrsna pištola” proći bez njega, a ništa povijesnog ne bi se dogodilo da 18. travnja nije bio u Alkarskim dvorima u Sinju.

Neće biti maneken

Često je, pogotovo na početku mandata, Milanović govorio da neće biti maneken koji će rezati vrpce, otvarati radove, stalno obilaziti gradilišta... Ali kampanja ipak čini svoje, sve ga češće gledamo na takvim događajima. Recimo, kada je prije nekoliko dana u cik zore za obilaska nove dionice autoceste Zagreb – Sisak na naplatnoj postaji čavrljao s vozačima i dijelio im ENC-pakete...

Jednu stvar Milanoviću treba priznati: dosad nijednom nije svjesno “otvarao” radove ili polagao kamene temeljce za projekte za koje je bio svjestan da se nikad neće realizirati.     

>> 'Volim Hrvatsku i volim da pobijedi 10:0, ali ne na takav način'

Komentara 74

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:33 27.04.2015.

Jedva čekam taj dan i na TV-u prve neslužbene rezultate izbora da im skinu više taj cinični osmijeh s lica..

FR
Franciskoo
19:51 27.04.2015.

Milanović se ponaša kao i gubitnik Josipović u zadnjoj godini mandata.

Avatar ciril
ciril
19:33 27.04.2015.

I ustaje ranije. Neki su ga vec u 9.30 vidali na kavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije