Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović:

'Kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a nije stranačko uhljebljivanje'

Milanović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/8
04.09.2015.
u 13:32

Milanović je ustvrdio kako nitko drugi u Hrvatskoj nema potrebne kvalitete za kandidaturu izuzev Vesne Pusić i, možda, upravo Kolinde Grabar-Kitarović

– Kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda nije stranačko uhljebljivanje. Tu te ne može preporučiti šef tvoje stranke, Sanader ili kako se već zove, moraš ići u otvorenu arenu s drugim kandidatima, najvjerojatnije iz istočne Europe. Tek nakon 50 godina ponovno će postojati šansa da netko od Hrvata ili Hrvatica bude predložen za tu funkciju. Nema ispod stola, nema dogovora, bit će jako tvrdo i šanse su jako male – kazao je danas u Ludbregu premijer Zoran Milanović komentirajući činjenicu da tu kandidaturu ne podržava oporba, a i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od nje se distancirala.

Milanović je ustvrdio kako nitko drugi u Hrvatskoj nema potrebne kvalitete za kandidaturu izuzev Vesne Pusić i, možda, upravo Kolinde Grabar-Kitarović.

– Neka mi netko predloži tko bi to još mogao biti kandidatom. Tko to ima životno iskustvo, tko je visoki dužnosnik, tko ima jako dobar životopis u poštivanju ljudskih prava, što je jako važno. Po meni, jedna jedina osoba o kojoj ima smisla razgovarati kao o kandidatu za glavnog tajnika UN-a jest Kolinda Grabar-Kitarović. Možda je koju godinu premlada, čini se da se traži mrvicu starija osoba – kazao je Milanović.

Uvjeren je da se Hrvatska neće podijeliti u vezi s kandidaturom Vesna Pusić "premda bi je netko želio podijeliti".

– Već je i upotrijebljena riječ raskol. Oko čega? Tko u Ludbregu, Koprivnici ili Imotskome razmišlja o tome tko će biti hrvatski kandidat za glavnog tajnika UN-a? To ljudima ne znači ništa. Bitno je da se ne osramotimo, a ja u Vesni Pusić vidim ozbiljnog kandidata, ona je hrvatski ministar vanjskih poslova s uvjerljivo najozbiljnijom reputacijom u Europi u zadnjih 25 godina. Da postoji netko takav u SDP-u, ja bih ga predložio – zaključio je premijer.

U Ludbregu je posjetio tvrtke Ducati komponenti i ACG Lukaps, poduzeća u stranome vlasništvu koja su ondje situirala proizvodnju vozila na električni pogon i kapsula za farmaceutsku industriju.

– Tražio sam ih da mi kažu što ne valja i dobio odgovor da je sve što Vlada i lokalna uprava rade njima u redu, valjda su bili iskreni – kazao je premijer Milanović nakon obilaska pogona.

>> Predsjednica odbila dati podršku Pusić za glavnog tajnika UN-a. 'To nije dobra odluka'

Komentara 141

MV
Mijat vrdoljak
13:43 04.09.2015.

Loša slika za sve Hrvatice i Hrvate, hrvatske državljane pogotovo članove i simpatizere SDP-a ako je gospođa Vesna Pusić najsposobnija od svih Hrvatskih državljana

FN
Fr@njo
13:53 04.09.2015.

u hebote, koja povjesna izjava.Osoba , koja u HR.ima glasacku potporu od par promila, koja vlastitu zemlju optuzuje za agresiju na BiH, koja se sama proglasi za ministricomu vanjskih poslova u zemlji koju otuzuje za agresiju, sada u kandidaturi trosi i koristi resurse gradjana Hr.koji nisu njezini nimalo. Siluje politciku scenu u HR. sa svojim bolesnim ambicijama. Tu gospodju treba konacno poslati tamo gdje joj je mjesto, u kucni savjet svojeg stana vjerojatno sa zidovskim podrijetlom

CR
crocro
13:54 04.09.2015.

Premijer ističe da samo Vesna Pusić ima kvalitete za glavnu tajnicu UN-a, za Kolindu ističe da možda i ona ima takve kvalitete. A to znači da povlači znak jednakosti između Vesne Pusić i Kolinde Grabar Kitarović. I eto, one suu iste kvalitete. Jedna od njih je napopularnija političarka u RH-a, a jedna od njih se bori za ulazak u parlament na slijedećim izborima. Ali je nepoznanica kako će uspjeti a ne podržava je niti 1,5 % građana. Dakle, jedna od njih neće vidjeti čak niti Hrvatski parlament ako se ne prikrpi koaliciji, a istodobno cilja na radno mjesto glavnog tajnika organizacije UN-a. Jer to bi joj baš pasalo sada kada joj je politički mandat u Hrvatskoj na izdisaju. I u posljednjim sekundama bi se ukrcala i uputila prema novim "jaslama" kao novom izvoru prihoda, što bi popravilo i do daljnjega održalo kućni proračun. Zato se sve snage troše na njezinu "teleportaciju" na novo veliko radno mjesto. A što Hrvatski građani o tome misle, tko ih je pitao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije