Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

Moramo biti otvoreni, a ne rigidni i zatucani

konferencija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/11
25.05.2015.
u 11:10

Na konferenciji je istaknuto kako je u prva tri mjeseca 2015. izvoz porastao za 14% u odnosu na isto razdoblje lani

 – Strane investicije su u 2014. iznosile 2,8 milijarde eura, što je treći najbolji rezultat od neovisnosti, četiri puta više nego 2013., poručio je danas ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na Vladinoj Investicijskoj konferenciji ''Invest HR'' u hotelu Westin u Zagrebu.

Grčić je u uvodnom obraćanju kazao kako su parafiskalni nameti do kraja 2014. smanjeni za 409 milijuna kuna te da će u 2015. biti smanjeni za dodatnih 300 milijuna kuna.

Nakon 3,5 godine Hrvatska očito izlazi iz recesije. Ne raste samo vrijednost industrijske proizvodnje već i njezina konkurentnost i produktivnost – kazao je premijer Zoran Milanović koji je istaknuo kako Vlada ima novi razvojni model.

– Ne treba nam još 400, 500 ili 1000 km autocesta ni milijun novih stanova – kazao je Milanović koji se osvrnuo i na trenutačno stanje u brodogradnji.

– Brodogradnja je spašena, ušla je u jedan novi razvojni ciklus. Proizvodimo skupe, kvalitetne i konkurentne brodove – kazao je premijer.

Milanović je kazao da je važan i imidž zemlje za koji se moramo boriti na mnogim poljima. U elektronskom je sektoru Hrvatska jedna od urednijih država i mnogi dolaze kopirati hrvatske projekte fiskalizacije i e-hrvatske.

– Moramo biti otvoreni, a ne rigidni i zatucani, posebno u turizmu. Nema tu velike ideologije, privatnost doma i obitelji je jedno, a pozicija male i otvorene zemlje drugo, rekao je premijer navodeći kao primjer Irsku i njihov referendum o gej brakovima. Irska kao dominantno katolička zemlja legalizirala je gej brakove, što je velik napredak ima li se na umu da su prije samo 20 godina  dopustili razvod braka i to samo s jednim glasom više. 

–  S ovom odlukom iskoračili su i pokazali da se mijenjaju. U kampanji 'za', osim rock zvijezda, najglasniji su bili najveći poduzetnici koji su vidjeli poslovnu priliku jer će se na Irsku drugačije gledati, kazao je Milanović dodajući da je Hrvatska u zaštiti gej populacije peta zemlja u Europi, unatoč referendumu.

Na konferenciji je istaknuto kako je u prva tri mjeseca 2015. izvoz porastao za 14% u odnosu na isto razdoblje lani te je Hrvatska među tri zemlje EU s najvećim skokom.

>> Pročitajte pismo! Što je Karamarko zapravo napisao Milanoviću

Ključne riječi

Komentara 174

DR
drugPlenky
11:18 25.05.2015.

Juče Njemački Bild najavljuje crni bankrot a danas Zoka u ružičastom ciklusu. Dosta je bilo prevara oni iz svojih aviona ne vide kontejnere oko kojih se skupljaju vrane, psi lutalice i siromašni hrvati

MA
maklin
11:19 25.05.2015.

Od pričanja priča narod ne vidi koristi. Od brojaka se ne živi. Narod i dalje preživljava ili odlazi raditi van - to je činjenica gospon Milanović a ne vaše isprazne brojke kojem čovjeku apsolutno ništa ne znače jer on koristi u njegovom stvarnom životu ne vidi.

GU
General_U
11:14 25.05.2015.

ajme nama jesu li ovo klonirali mileta pa i ovaj jedan nam je previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije